Finale Evropskog prvenstva Srbija - Grčka: Kako vam zvuče reči prvaka "starog kontinenta"?

Autor:

Sport

11.08.2022

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor selekcije koja pretenduje na medalju smatra da su "orlovi" i "heleni" prvi favoriti Evrobasketa.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Grčka: Kako vam zvuče reči prvaka "starog kontinenta"?

Foto: Starsport

Vasilije Micić i Nikola Jokić

Ergiin Ataman, selektor reprezentacije Turske, ocenio je da nacija priželjkuje medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu, alii da su Srbija i Grčka u ovom trenutku u boljoj poziciji.

Naši ciljevi su visoki, ali protivnici će nam biti ambiciozne ekipe. Vidim Srbiju i Grčku korak ispred. Imaćemo 16 igrača do 30. avgusta, a 12 ćemo objaviti neposredno pre prvenstva. Ne mogu nikoga da nateram da dođe u reprezentaciju. I ja sam umoran, ali želim da moji igrači imaju isti entuzijazam kao ja. Nadam se da ćemo turnir završiti 18. septembra. Na dan finala - izjavio je Ataman, koji je još dodao:

Republika

Foto: Starsport

Ataman svrstao Srbe i Grke u najuži krug favorita za evropsko zlato

Znam da naši navijači imaju velika očekivanja od reprezentacije. Ova ekipa će na najbolji mogući način predstavljati naš ponosni dres, verujte nam. U timu je jako dobra hemija. Naš cilj je medalja. Lično sam uzbuđen zbog činjenice da mogu da osvojim titulu sa reprezentacijom. Bio sam uzbuđen i kada sam debitovao protiv Velike Britanije. Više nego kad sam išao na finale Evrolige - kazao je turski stručnjak.

Turska je u grupi u Tbilisiju zajedno sa domaćom selekcijom Gruzije, Španijom, Bugarskom, Crnom Gorom i Belgijom.

Podsetimo da je Ataman sa Efesom osvojio dve uzastopne Evrolige, a videćemo da li će uspeti da se i sa Turcima popne na krov "starog kontinenta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading