U ČAST LEGENDE: Nemci povlače dres sa brojem 14! (FOTO)

Autor:

Sport

11.08.2022

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čast legendarnog košarkaša.

U ČAST LEGENDE: Nemci povlače dres sa brojem 14! (FOTO)

Foto: youtube.com/printscreen

Košarkaški savez Nemačke potvrdio je da će povući dres reprezentacije sa brojem 14 u čast legendarnog Dirka Novickog, preneo je specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops".

Novicki je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i srebro na Evropskom prvenstvu 2005. u Beogradu, dok je sa Dalas Maveriksima postao NBA šampion 2011. godine.


Ceremonija povlačenja broja 14 u čast Novickog održaće se 1. septembra u Kelnu na otvaranju Evropskog prvenstva u košarci.

Prvi put u istoriji neka reprezentacija će povući broj nekog košarkaša iz upotrebe, a Dirk Novicki je istakao da je počastvovan zbog toga.

- Bio sam počastvovan kada mi je ideju predočio košarkaški savez Nemačke. Bilo je to lepo iznenađenje i već sam uzbuđen zbog svega što me čeka u Kelnu. Ambasador sam EP i jedva čekam uzbudljive utakmice sa velikom timovima i nadam se da će navijači u Kelnu i Berlinu ispuniti dvorane i napraviti sjajnu atmosferu - izjavio je Novicki.
 

 

Predsednik Košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs izjavio je da je Novicki zaslužio ovakvo priznanje.

- Ako je neko ovo zaslužio, onda je to Dirk. Uvek je bio voljan da igra za Nemačku i pružao je neverovatne partije u 153 utakmice za našu selekciju - izjavio je Vajs.

Treba napomenuti da je četrdesetčetvorogodišnji nemački košarkaš profesionalnu igračku karijeru okončao 2019. godine u dresu NBA ligaša Dalasa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading