OZBILJAN UDARAC ZA NEMAČKU: Zvezda Orlanda propušta Eurobasket!

Autor: Tanjug

Sport

10.08.2022

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Košarkaški reprezentativac Nemačke Moric Vagner propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo zbog povrede članka, saopštio je Košarkaški savez Nemačke.

OZBILJAN UDARAC ZA NEMAČKU: Zvezda Orlanda propušta Eurobasket!

Foto: Tanjug/AP

Braća Vagner

Mo Vagner je uz brata Franca, koji mu je i saigrač u NBA ekipi Orlando Medžika, trebalo da bude uzdanica reprezentacije koju predvodi selektor Gordon Herbert.

- Reći ću vam kako stoje stvari. Boli me. Radovao sam se ovom turniru godinama. Da igram za Nemačku u Kelnu i mom Berlinu, sa bratom, na Evropskom prvenstvu je nešto o čemu sam sanjao dugo. Nažalost, neću moci da nastupim ni na jednom od predstojećih mečeva ovog leta. Teško mi je da prihvatim činjenicu da povreda članka nije zalečena, ali i to je deo igre. Ovaj tim je poseban i pomno ću pratiti momke i podržavati ih - rekao je Vagner za sajt Košarkaškog saveza Nemačke.

Selektor Herbert poželeo je starijem od braće Vagner brz oporavak.

- Težak udarac za nas, a posebno za njega. Zaista je želeo da igra u Nemačkoj, pred svojim navijačima, u svojoj zemlji. Moric je sjajan košarkaš i veoma dobar momak. Zdravlje je na prvom mestu i želimo mu da se što pre oporavi. Još mnogo dobrih godina u košarci je pred njim - izjavio je Herbert.

Nemcima će pod košem faliti i centar Dalasa Maksi Kleber, koji je odlučio da preskoči reprezentativne obaveze.

Na Evropskom šampionatu koje će početi 1. septembra Nemačka će se u B grupi u Kelnu takmičiti sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Mađarskom i BiH.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading