AMERIKANKA PROŽIVLJAVA HOROR U RUSIJI: Grinerovoj preti devet i po godina robije!

Autor:

Sport

04.08.2022

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne stišava se bura oko košarkašice.

AMERIKANKA PROŽIVLJAVA HOROR U RUSIJI: Grinerovoj preti devet i po godina robije!

Foto: Tanjug/AP

Britni Griner

Američkoj košarkašici Birtni Griner preti robija od devet i po godina zbog posedovanja narkotika u Rusiji.

Ovu kaznu zatražio je ruski državni tužilac, pošto je Amerikanka 17. februara zadržana u pritvoru jer joj je na aerodromu pronađeno kanabisovo ulje.

Ono se u Rusiji tretira kao nedozvoljena supstanca, čak ni u medicinske svrhe, a SAD trpi velike pritiske javnosti da pronađe način da dvostruku olimpijsku šampionku izbavi iz zatvora.

Državni sekretar Entoni Blinken je drugoj strani poslao "trejd" ponudu za Grajner, kao i još jednog zatvorenog Amerikanca Pola Vilana, 2020. osuđenog na 16 godina zatvora zbog navodne špijunaže.

Rusija od SAD godinama traži Viktora Bouta, poznatog ruskog trgovca oružjem kojem su mediji dali nadimak "Trgovac smrti", a koji je osuđen na 25 godina zatvora 2012. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Imperial Eagle

04.08.2022 14:08

Samo bih zamolio Ruse, da naprave zamenu u ovom slučaju, ako je ikako moguće, jer ova košarkašica je važan šraf za beloglave, a moje vetruške ne volim da puštam na oslabljene amerikanjćose, jer to nije u mom stilu, a nije ni u stilu naše šefice(Plave Dame- Marine). 😉😘🖐