SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE! "Orlovi" će zbog OVOGA biti jedinstveni na Evrobasketu u odnosu na selekcije iz bivših zemalja Jugoslavije (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

31.07.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Svetislava Pešića igraće u Pragu, a protivnici će biti domaćin Češka, Finska, Izrael, Holandija i Poljska.

SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE! "Orlovi" će zbog OVOGA biti jedinstveni na Evrobasketu u odnosu na selekcije iz bivših zemalja Jugoslavije (VIDEO/FOTO)

Foto: Starsport

Evropsko prvenstvo u košarci igra se ove godine od 1. do 18. septembra u Italiji, Nemačkoj, Češkoj i Gruziji.

Reprezentacija Srbije pre pet godina igrala je finale protiv Slovenije i izgubila 93:85, a želja svih navijača je da se pod komandom selektora Svetislava Pešića ponovi uspeh iz Turske 2001. godine kada su Karijevi izabranici osvojili poslednje kontinentalno zlato.

"Orlovi" će utakmice grupne faze igrati u Pragu, a protivnici će biti domaćin Češka, Finska, Izrael, Holandija i Poljska. 

Osim našeg nacionalnog tima, od bivših jugoslovenskih republika na Evrobasketu učestvovaće i Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Slovenija.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Srbija se od ove četiri selekcije razlikuje po jednoj stvari, a to je da neće imati strane košarkaše u rosteru!

Dres Hrvatske obućiće Džejlen Smit (22), američki krilni centar iz Indijane Pejsersa za kojeg je Košarkaški savez "kockastih" objavio da je u procesu dobijanja državljanstva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džejlen Smit (levo)

Bosna i Hercegovina se pojačala na plejmejkeru, a u pitanju je Džon Roberson (33), iskusni plejmejker turske Manise.

Od prošle godine, dres Slovenije nosi Majk Tobi (27), američki centar koji je ove sezone došao u Barselonu iz Valensije kao zamena za povređenog Nikolu Mirotića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Majk Tobi

Jedino Crna Gora ima dva stranca u svojim redovima, bek-šuter i plejmejker.

Prvi je Amerikanac Džona Radebou (25) iz Valensije, a drugi je četiri godine stariji Amerikanac Kendrik Peri iz Unikahe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading