Potpis na Malom Kalemegdanu: Kapiten produžio ugovor sa Crvenom zvezdom!

Autor:

Sport

13.07.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaće još dve sezone u crveno-belom.

Potpis na Malom Kalemegdanu: Kapiten produžio ugovor sa Crvenom zvezdom!

Foto: Starsport

Kapiten Crvene zvezde i rekorder kluba po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja Branko Lazić, produžio je u sredu ugovor sa crveno-belima na još dve (1+1) sezone.

Čovek koji je sinonim za vernost, istrajnost, uspehe i čvrstinu Crvene zvezde u poslednjih 11 godina, tako će ostati u crveno-belom dresu sa novim ugovorom punih 13 sezona, čime će se izjednačiti sa takođe legendama kluba Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem. Ispred njih sa 14 sezona u dresu Crvene zvezde ostaje još jedna legenda kluba Slobodan Nikolić.

- Naš Laza je rekorder kluba u bukvalno svim statističkim parametrima. Godinama jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i najbolji u ABA ligi (dva puta biran za najboljeg defanzivca regionalne lige), odigrao je 697 utakmica u crveno belom dresu, osvojo je 20 trofeja (6 aba liga, 7 titula prvaka Srbije, 6 kupova Srbije i Superkup ABA lige) odigrao je najviše evropskih utakmica čak 233, a sa 3148 poena je trenutno 14. na večitoj listi strelaca KK Crvena zvezda - navodi se na klupskom sajtu.

Branko Lazić koji je rodom iz Ljubovije (12.01.1989), prve korake napravio je u KK FMP 2007.godine, a u Crvenu zvezdu je prešao 2011.godine. Sve ostalo je istorija – pobede, uspesi, pehari uz koje su se svih ovih godina nizali i rekordi.

Pored klupskih uspeha, Branko Lazić je i osvajač srebrne medalje na EP 2017. godine sa A selekcijom reprezentacije Srbije.

- Crvena zvezda želi svom kapitenu puno zdravlja i uspeha u godinama koje dolaze, u kojima će ponovo iz tunela hale "Aleksandar Nikolić" kao prvi i kapiten predvoditi seniorski tim njegove i naše Crvene zvezde - zaključuje se na sajtu vladara srpske i regionalne košarke poslednjih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading