Istorijski fleševi: Hrvatima se u Rijeci prikazao Aleksandar Đorđević u liku Laurija Markanena! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.07.2022

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuni raspad...

Istorijski fleševi: Hrvatima se u Rijeci prikazao Aleksandar Đorđević u liku Laurija Markanena! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/Brayden Ballin Film/printscreen

Pre samo par dana navršilo se tačno 27 godina od kako je košarkaška reprezentacija Hrvatske napustila pobedničko postoje na Eurobasketu u Atini i više se na njega nikada nije vratila.

Prokletsvo koje ih prati gotovo pune tri decenije nastavilo se i tokom aktuelnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Naime, porazom od reprezentacije Finske u Rijeci rezultatom 79:81, Hrvatska je kvalifikacije okončala već nakon prve faze i to kao poslednjeplasirana reprezentacija u svojoj grupi iza selekcija Slovenije, Finske i Švedske.

Imali su Hrvati sve u svojim rukama. U finišu meča vodili su rezultatom 78:70, ali je usledio niz neverovatnih grešaka koje su kulminaciju doživele na 4,3 sekunde pre kraja meča kada je Lauri Markanen trojkom "iz kornera" ostavio Hrvate u šoku.

 

 

Nakon svega doživljenog tokom aktuelnih kvalifikacija, hrvatska košarkaška javnost postavlja pitanje da li je bolnija bila trojka Aleksandra Đorđevića iz 1997. godine, ili ovo što su sinoć doživeli na svom parketu.

 

 

Nakon poraza od Finaca medijima se obratio i Aleksandar Petrović koji je prokomentarisao zahteve za smenom Dina Rađe:

- Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba da ostane i kao pravi predsednik Stručnog saveta bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gde nas već ždreb odnese - poručio je Aleksandar Petrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading