Profesor će ponovo deliti lekcije u Istanbulu: Bjelica ODBIO Amere i vratio se na mesto uspeha - sarađivaće sa Itudisom!

Autor:

Sport

02.07.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni Srbin učiniće sve da dođe do evroligaške titule sa Fenerbahčeom, u čijem dresu je poneo MVP priznanje 2015. godine.

Profesor će ponovo deliti lekcije u Istanbulu: Bjelica ODBIO Amere i vratio se na mesto uspeha - sarađivaće sa Itudisom!

Foto: Starsport

Nemanja Bjelica u dresu Fenerbahčea

Krilni centar Nemanja Bjelica (34) odlučio je da se posle sedam godina vrati u Istanbul, na mesto uspeha. Srpski reprezentativac je svoju NBA karijeru krunisao šampionskim prstenom, koji je osvojio sa Stefom Karijem i saigračima u dresu Golden Stejt Voriorsa.

Bjelica je postao jedini košarkaš u istoriji kome je pošlo za rukom da ponese priznanje najkorisnijeg igrača Evrolige (MVP), a da se kasnije okiti i NBA titulom. Prema pisanju turskih medija, Srbin je dogovorio dvogodišnju saradnju sa Fenerom, a odbio je ponude nekoliko franšiza "preko bare" koje su u svojim redovima želele da vide prvaka najkvalitetnije lige na svetu.

Bivši igrač Crvene zvezde već je nosio žuto-crni dres u periodu između 2013. i 2015. godine, a na kraju tog perioda je, pod dirigentskom palicom Željka Obradovića, postao najkorisniji košarkaš Starog kontinenta. Navijači Fenerbahčea priželjkuju da će jednako uspešno sarađivati sa Žocovim kumom i nekadašnjim mentorom Dimitrisom Itudisom, na čiju se inicijativu se Bjelica ponovo obreo u glavnom gradu Turske sa motivom da se popne na krov Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Prvo kod Žoca, pa kod Itudisa - Bjelica opet u Istanbulu

Podsetimo, osim u opremi Voriorsa, Bjelica je na NBA parketima branio boje Minesote, Sakramenta i Majamija, a srpska košarkaška javnost ga je prošlog leta "selila" u redove Večitih rivala, a na kraju su se te spekulacije ispostavile kao netačne. Turski velikan je, pored Bjelice, već doveo nekoliko pojačanja za narednu sezonu, a od zvučnijih imena ističu se doskorašnji plejmejker Makabija Skoti Vilbekin i centar Tonje Džekiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading