Pre dve decenije su pokorili planetu: Trojica srpskih košarkaških legendi ponovo na istom mestu! (FOTO)

Autor:

Sport

23.06.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Te 2002. godine šokirali su svetsku košarkašku javnost kada su u četvrtfinalu u Indijanopolisu savladali neprikosnovenu selekciju SAD-a rezultatom 81:78.

Pre dve decenije su pokorili planetu: Trojica srpskih košarkaških legendi ponovo na istom mestu! (FOTO)

Foto: Facebook.com/Milan Gurovic

Tri dana kasnije, tadašnja reprezentacija Savezne Republike Jugoslavije u velikom finalu savladala je Argentinu 84:77 i popela se na krov sveta.

Košarkašku reprezentaciju sa klupe predvodio je Svetislav Pešić, a među najzaslužnijim za ostvareno na parketu bili su Milan Gurović i Dejan Tomašević.

Facebook.com/Milan Gurovic

Indijanopolis 2002.

 

Nakon pune dve decenije, trojica kreatora jednog od najvećih uspeha naše košarkaške reprezentacije, okupila su se na jednom svadbenom veselju. Ponovo su Svetislav Pešić, Milan Gurović i Dejan Tomašević bili za jednim stolom, a to je srpskim ljubiteljima košarke i te kako probudilo lepa sećanja.

Facebook.com/Milan Gurovic

Dejan Tomašević, Svetislav Pešić i Milan Gurović

 

Predstojećeg septembra Svetislav Pešić će povesti neku novu generaciju srpskih košarkaša ka vrhu, ovoga puta evropske košarke. Jasno je da prekaljeni košarkaški vuk ima košarku u „malom prstu“, ali sigurno i bi i po koji savet nekadašnjih igračkih vedeta, dobro došao.

Navedene potografije podelio je nekadašanji jugolovenski reprezentativac i košarkaš i Partizana i Crvene zvezde Milan Gurović na svom Fejsbuk profilu.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading