SRPSKI TANDEM U DENVERU? Jokić i Jović napadaju NBA prsten!

Autor:

Sport

22.06.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Draftu učestvuje svih 30 timova, a Orlando Medžik je posle pobede na Draft lutriji 17. maja obezbedio pravo na prvog pika na NBA draftu 2022.

SRPSKI TANDEM U DENVERU? Jokić i Jović napadaju NBA prsten!

Foto: Starsport

Nikola Jović

Draft se odvija u dva kruga i predstavlja 58 pikova umesto uobičajenih 60, a osnovni uslov da igrač bude draftovan je da ima 19 godina do datuma drafta na kom učestvuje.

Naša zemlja će na draftu ima svog predstavnika, a reč je o izdanku Megine škole Nikoli Joviću. Mladi srpski košarkaš je u prethodnih nekoliko nedelja trenirao sa Denverom, Hjustonom i San Antoniom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

- Moja košarkaška inteligencija je dobra, kao i šut. To su stvari koje mogu odmah da primenim u NBA ligi. Radim na snazi, to mi je izuzetno važno - rekao je za AP Jović.

Pojedini američki mediji tvrde da bi Denver mogao da izabere Jovića, a da bi se to desilo Jović mora biti izabran u prvm krugu drafta pošto Denver ima pravo na 21. i 29. pika.

Ako se to desi, Srbija će u NBA ligi imati tandem u Denveru kao nekada Kingsi za koje su nastupali Predrag Stojaković i Vlade Divac.

 

 

JOVIĆ BLISTAO U MEGI

Jović je tokom prethodne sezone Beležio je 11,7 poena, 4,4 skoka i 3,4 asistencije po utakmici. On je imao procenat šuta od 36,5 za tri poena.

DRAFT SE VRAĆA SVOM STAROM TERMINU

Ovogodišnji NBA Draft označava povratak na uobičajeni termin u junu mesecu, posle kasnijih termina 2020. i 2021. zbog COVID-19 pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading