Heroji Crvene zvezde i Partizana u epizodi "Ko je trofejniji": Večita trka - Radonjić i Lazić stižu Partizanovce!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

20.06.2022

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Zvezde približio se Vujoševiću po broju titula, a kapiten Branko prestigao Božića. Todorić apsolutni rekorder sa 48 pehara.

Heroji Crvene zvezde i Partizana u epizodi "Ko je trofejniji": Večita trka - Radonjić i Lazić stižu Partizanovce!

Foto: Starsport

Duško Vujošević i Dejan Radonjić

Niko nema što Srbija imade...

Vređanja, tuče i navijački incidenti sastavni su deo dekora košarkaškog rivalstva između Crvene zvezde i Partizana. Međutim, kada se obračuni na parketu i oko njega završe i svedu se računi, ostane onaj lepši deo, u kom počnu da se pobrojavaju trofeji, individualni poduhvati aktera, a onaj pristojniji deo košarkaškog auditorijuma najviše što uradi jeste da zadirkuje onu poraženu stranu. Ko je bolji? Branko Lazić ili Petar Božić, ko je više trofeja osvojio - Dejan Radonjić ili Duško Vujošević, Nebojša Ilić ili Ivan Todorić?!

Bilans uspeha:

Republika.rs donosi analizu i bilans uspeha Zvezdinih i Partizanovih heroja koji su pronosili slavu beogradskih velikana. Branko Lazić, kapiten crveno-belih, nakon trijumfa nad FMP Meridianom u finalu Superlige Srbije za sezonu 2021/2022. po 20. put u seniorskoj karijeri u dresu Zvezde podigao je pobednički pehar.

- Da, stigao sam do 20. titule. Jubilej, što bi se reklo. Može se reći da smo osvojili sve i prešli igricu. Međutim, to nije samo moja zasluga već svih nas. Godinama sam u klubu i volim ove ljude. Hvala treneru, svim saigračima, ljudima iz kluba koji su omogućili da se to ostvari. Srećan sam veoma posle svega što smo prošli ove sezone. Ovo je veliki uspeh. Sada nastavljamo dalje - kaže Branko Lazić za Republika.rs.

Foto: Starsport

Branko Lazić sa peharom ABA lige

 

Njegov takmac u toj "disciplini" nesumnjivo je Petar Božić, bivši kapiten crno-belih, koji je, takođe, obeležio jednu uspešnu epohu kluba iz Humske. Sredina dvehiljaditih i početak naredne decenije obogatili su njegov košarkaški CV sa čak 18 pehara, zbog čega među navijačima ima kultni status.

Republika

Foto: Starsport

Petar Božić

 

E sad, Radonjić ili Vujošević, duel bez pobednika pošto će i jedna i druga strana do iznemoglosti tražiti argument više u korist trenera kluba za koji navija. Prosta računica govori da je popularni Dule sa 24 pehara tokom šefovanja na klupi Partizana ubedljivo najtrofejniji, dok Radonja sa 15 preti da mu pomrsi račune.

Najjači štihovi:

Ipak, dva najjača štiha u oba tabora, uzimajući u obzir igračku i funkcionersku karijeru, jesu Nebojša Ilić i Ivan Todorić. Ovaj drugi je apsolutni rekorder pošto je tokom svih svojih mandata u Partizanu (košarkaš, generalni sekretar, sportski direktor, savetnik) prigrabio čak 48 titula. Ilić, igračka ikona crveno-belih i aktuelni tim menadžer, ima gotovo duplo manje - 23 osvojena pehara u Crvenoj zvezdi. Kada se sve sabere, a zahvaljujući najviše Todoriću, u ovoj trci crno-beli imaju veliki primat jer zbirno imaju 90 titula, dok su zvezdaši trenutno na 58. Međutim, kako je Zvezda krenula proteklih godina na svim frontovima, ako se crno-beli ne trgnu, ni izjednačenje nije tako daleko.

Foto: Starsport

Nebojša Ilić i Nebojša Čović

 

BROJKE:

90 trofeja za Partizan osvojili su Božić, Vujošević i Todorić

58 pehara Zvezdi doneli Lazić, Radonjić i Ilić

48 titula ima Todorić u Partizanu

23 trofeja osvojio Ilić za Zvezdu

24 puta radovao se Vujošević

15 puta slavio Radonjić

20 titula ima Lazić

18 pehara podigao Božić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading