Iznenađenje: Srbija će naredne sezone imati klub manje u evropskim kupovima - Zlatibor ODUSTAO od Lige šampiona!

Autor:

Sport

17.06.2022

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađujuća vest stigla je iz Čajetine.

Iznenađenje: Srbija će naredne sezone imati klub manje u evropskim kupovima - Zlatibor ODUSTAO od Lige šampiona!

Foto: facebook.com/KK Zlatibor Čajetina

U danu kadaje obelodanjeno da će košarkaši FMP Meridiana nakon pune decenije ponovo izaći na međunarodnu scenu, FIBA je prihvatila njihovu aplikaciju za učešće u Ligi šampiona, drugi srpski klub koji je trebao da uzme učešće u ovom takmičenju odustao je od istog.

Naime, Košarkaški klub Zlatibor tokom večeri obelodanio je da neće naredne sezone nastupiti na međunarodnoj sceni što bi bio njihov debitantski nastup.

Tim povodom medijima se obratio i Rajko Pelverović, prvi čovek KK Zlatibor:

- Odustali smo od prijave. Pošto još nismo dobili pozitivan odgovor, nismo sigurni da ćemo igrati, svako prijavljivanje bi izazvalo da u sledećoj sezoni igramo tri takmičenja, odnosno ABA 2 ligu, FIBA Ligu šampiona i Košarkašku ligu Srbije. To je za nas veliko opterećenje i ne bi mogli da nastupamo u tri takmičenja - istakao je Rajko Pelverović za portal "Mondo".

Foto: facebook.com/KK Zlatibor Čajetina

Detalj sa susreta Zlatibor - Mladost Zemun

 

Ekipa Zlatibora je prethodne sezone osvojila ABA 2 ligu, ali usled administrativnih ograničenja neće moći da nastupi u elitnom košarkaškom rangu eks-Ju prostora.

Kako trenutno stvari stoje, ljubitelji košarke u Čajetini i naredne sezone moraće da se zadovolje nastupom svojih ljubimaca u regionalnoj ABA2 ligi, kao i Košarkaškoj ligi Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading