EVROLIGA ISPRAVILA DUGOGODIŠNJU NEPRAVDU: Vujošević ODUŠEVLJEN odlukom koja VRAĆA Partizan u elitu!

Autor:

Sport

16.06.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni stručnjak komentarisao odluku Evrolige i izneo svoja očekivanja od Željkovog Partizana.

EVROLIGA ISPRAVILA DUGOGODIŠNJU NEPRAVDU: Vujošević ODUŠEVLJEN odlukom koja VRAĆA Partizan u elitu!

Foto: Starsport

Dule Vujošević

Čekalo se danima, a u četvrtak je stigla potvrda - Partizan se vratio u Evroligu! Naša redakcija je kontaktirala Duška Vujoševića, trenera koji je predvodio crno-bele sa klupe poslednji put u elitnom takmičenju, a on je poručio da je najnovijom odlukom ispravljena dugogodišnja nepravda prema "Parnom valjku".

- Pre svega, valja istaći da je Partizan klub koji svojim statusom apsolutno zaslužuje pozivnicu. U prošlosti je propušteno više prilika da se dobije trogodišnja licenca, te je Evroliga ispravila jednu "dugogodišnju nepravdu" prema Partizanu. Štaviše, sjajna stvar za Beograd je činjenica da ima dva Evroligaša, a sada se očekuje i reakcija Crvene zvezde, u skladu sa novonastalim okolnostima - počeo je Vujošević razgovor za portal "Republika.rs", a zatim nije želeo da poredi period kada je on trenirao Partizan sa sadašnjim.

- Svako vreme nosi svoje breme. Evroliga se sada značajno razlikuje, ali se oduvek radilo o najboljim evropskim timovima. Podvukao bih da je važno ceniti uspeh, kao nešto što je urađeno prvi put - jasan je trofejni stručnjak.

Vujošević je mišljenja da će Partizanovo učešće u Evroligi podići kvalitet "rostera" za sezonu 2022/2023.

- Sada će biti promenjen kriterijum selekcije igrača. Jednostavno, crno-beli će igrati protiv najboljih košarkaša Evrope, pa će Željko Obradović u skladu sa tim i kreirati sastav. Ipak, još je rano spekulisati o rezultatskim dometima, ali će veća koncentracija kvaliteta pomoći Partizanu u ostalim takmičenjima koje igra, prvenstveno ABA ligi - zaključio je Duško Vujošević.

Republika

Foto: Starsport

Žocov Partizan će biti jači nego minule sezone - Duško Vujošević

Podsećanja radi, uz Partizan licencu za učešće u Evroligi dobila je španska Valensija, a Beograđani će igrati elitno takmičenje prvi put posle sezone 2013/2014, kada su eliminisani u Top 16 fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Filip

16.06.2022 13:35

NEKO JE GODINAMA KOCIO KLUB!