ODLUČENO! Partizan u Evroligi!

Autor:

Sport

16.06.2022

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je jasno!

ODLUČENO! Partizan u Evroligi!

Foto: Starsport

Igrači Partizana

KK Partizan naredne sezone će nastupati u Evroligi.

Ova odluka doneta je na sastanku borda elitnog takmičenja, a uz crno-bele specijalnu pozivnicu dobila je i španska Valensija.

Parni valjak se tako vraća u najkvalitetnije takmičenje Starog kontinenta nakon osam godina pauze, a ovo će biti drugi put da u eliti zajedno nastupaju Večiti rivali.

Njih će sa klupe predvoditi trofejni stručnjak Željko Obradović, čije košarkaško ime je odigralo veliku ulogu u dobijanju licence.

Crno-beli su tako uz Valensiju kompletirali spisak od 18 učesnika Evrolige za narednu sezonu. Među učesnicima su deset klubova deoničara sa desetogodišnjim licencama - Efes, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Armani, Makabi, Fenerbahče, Panatinaikos, Žalgiris i Baskonija. Tri sigurna mesta bila su rezervisana za Bajern, Albu i Asvel, dok je Monako na osnovu prošlogodišnjih rezultata zadržao status Evroligaša.

Uz njih, učestvovaće i italijanski Virtus, kao pobednik Evrokupa, kao i Crvena zvezda koja je odbranila titulu prvaka ABA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading