Teodosić puca od sreće: Virtus hoće moćnog Španca, NBA šampiona!

Autor:

Sport

10.06.2022

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Bolonje se posle 14 godina vraća u Evroligu i ne želi da bude u podređenom položaju.

Teodosić puca od sreće: Virtus hoće moćnog Španca, NBA šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Virtusa iz Bolonje osvojili su Evrokup i obezbedili povratak u Evroligu posle 14 godina na krilima našeg Miloša Teodosića koji je bio i MVP finala. 

Želja Masima Zanetija, predsednika italijanskog kluba je da se ne brukaju u eliti, a zato je spreman da odreši kesu za pojačanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miloš Teodosić

Prvo bi moglo da dođe iz NBA i to posle 13 godina igranja "preko bare", a u pitanju je iskusni centar Serž Ibaka (32).

Crno-beli prema navodima Tutosporta prate situaciju oko ugovora momka rođenog u Brazavilu, prestonici Demokratske Republike Kongo koji mu ističe ovog leta, aod njega je zaradio je blizu 19.000.000 dolara za dve sezone.

 

 

Tim iz Bolonje ima velikog aduta u pregovorima pošto je Serđo Skariolo, trener ove ekipe sarađivao sa Seržom u Torontu kada je asistirao Niku Nursu u osvajanju NBA titule pre tri godine. 

Ibaka je karijeru počeo u Inter Klubu iz Brazavila, a potom je došao u Španiju gde je branio boje Hospitaleta i Manrese. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serž Ibaka (levo) u dresu Toronta

Centar 2009. kao 24. pik odlazi u Oklahomu gde je proveo sedam godina, a potom je nosio dresove Orlanda, Toronta, Los Anđeles Klipersa i Milvoki Baksa.

Serž je tri godine zaredom (2012-14) bio u najboljoj defanzivnoj postavi NBA lige i dva puta je bio lider po blokadama (2012. i 2013. godine).

Ibaka je sa reprezentacijom Španije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2011. godine i srebro godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading