ISTORIJA SE PONAVLJA? Jokić i Teo odradili svoje, čeka se Micić i potvrda SRPSKE ŠKOLE KOŠARKE! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Sport

12.05.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li Nikola Jokić, Miloš Teodosić i Vasilije Micić mogu da ponove nesvakidašnju prošlu sezonu?

ISTORIJA SE PONAVLJA? Jokić i Teo odradili svoje, čeka se Micić i potvrda SRPSKE ŠKOLE KOŠARKE! (FOTO/VIDEO)

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Miloš Teodosić

Naš narod voli sport, a posebno fudbal i košarku, a poznata je i izreka "srpska škola košarke". 

Prošle sezone imali smo priliku i da se uverimo u tu "srpsku školu košarke" pošto je prvi put u istoriji MVP Evrolige i NBA lige došao iz iste zemlje. Ipak pored ova dva takmičenja, srpski košarkaši pokorili su i Evrokup.

Podsećanja radi, Nikola Jokić osvojio je MVP priznanje u NBA ligi, Vasilije Micić istu nagradu u Evroligi, a Miloš Teodosić u regularnom delu Evrokupa

Koliki je veliki uspeh Jokića, Micića i Teodosića najbolje pokazuje i serija Evrolige - Srbija, MVP zemlja, snimana je u Somboru, Valjevu i na Kopaoniku, odakle potiču Nikola, Miloš i Vasilije.

– Prošle sezone, desilo se nešto bez presedana u košarci. Tri najveća takmičenja na svetu su izabrale MVP iz iste zemlje: Vasilije Micić, Miloš Teodosić i Nikola Jokić. Najnovija dokumentarna serija, zemlja MVP - glasi u trejleru.

Postavlja se pitanje, da li istorija može da se ponovi i ove sezone?

Dva posla su već odrađena pošto je Nikola Jokić odbranio MVP priznanje u NBA ligi.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

 

Miloš Teodosić nije bio najbolji u regularnom delu Evrokupa, ali je bio MVP finala Evrokupa i vodio Virtus juče do titule i povratka u Evroligu sa 21 poenom.

 

 

Ostaje samo Vasilije Micić, a on je prvu priliku propustio pošto se nije našao u izboru za najbolju petorku Evrolige, iako je najbolji strelac elite i gotovo sigurno neće biti MVP regularnog dela takmičenja.

Vasi ostaje Fajnal-for Evrolige u Beogradu od 19. do 21. maja gde bi mogao da odbrani nagradu za najboljeg igrača F4 Evrolige. 

Republika

Foto: Starsport

 

Za tako nešto, potrebno je da plejmejker Efesa bude prva violina turskog kluba u odbrani titule prvaka Evrope, prvo protiv Olimpijakosa u polufinalu, a potom u finalu protiv boljeg iz duela Real Madrida i Barselone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading