Hoće li Partizan igrati KLS? Jakovljević uputio APEL pred završnicu domaćeg prvenstva!

Autor:

Sport

08.06.2022

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak Dragan Jakovljević, u razgovoru za naš portal, pozvao je sve aktere na "smirivanje tenzija" uoči početka Košarkaške lige Srbije.

Hoće li Partizan igrati KLS? Jakovljević uputio APEL pred završnicu domaćeg prvenstva!

Foto: Youtube/arena sport, Starsport

Detalj sa Večitog derbija, uz ilustraciju Dragana Jakovljevića

Jakovljević je istakao da bi Partizan morao da odigra završnicu srpskog šampionata, "iz poštovanja prema takmičenju", ali i zbog "ogromne državne pomoći", kako crno-belima, tako i domaćoj ligi.

Iz Humske su stigle najave da se Parni valjak neće takmičiti u KLS, ali je harizmatični strateg drugačijeg mišljenja koje deli "veći deo košarkaške Srbije".

- Mislim da je red da uputimo jedan apel da se tenzije smire i da se košarka vrati u prvi plan. KLS treba da se odigra, to je važno iz više razloga. Iako postoji mogućnost "bojkota", svi veruju da će Partizan odigrati ovih nekoliko utakmica. Domaćem prvenstvu se sada priključuju tri abaligaša koja su igrala doigravanje. S obzirom na količinu državne pomoći i ulaganja, Partizan bi trebalo da ispoštuje to sve i odigra sezonu do kraja - počeo je Jakovljević razgovor za Republika.rs.

Republika

Foto: Starsport

"Partizan će igrati KLS" - Dragan Jakovljević

Nezaobilazna tema je bila i majstorica, kao i dešavanja tokom finala ABA lige, a Jekovljević smatra da nismo videli ništa neuobičajeno za okršaje Večitih.

- Odluka da se isprazni Pionir tokom majstorice nije bila ispravna. Ja sam stava da je uvek bolje identifikovati pojedince koji prave nerede, nego prazniti celu dvoranu. Veliki broj ljudi je kupio kartu i mirno posmatrao meč, ne vidim razlog da i oni ispaštaju. Crno-beli su propustili svoju šansu na terenu. Imali su dobar deo drugog poluvremena da slave, gledaoci su izašli pri nerešenom rezultatu, što je bio hendikep za Zvezdu, čija titula je apsolutno "čista".

Republika

Foto: Starsport

Jakovljević smatra da je Zvezda zasluženo odbranila "prsten"

Jakovljević nije želeo da daje precizne prognoze ko je bliži tituli, pod uslovom da se finiš KLS odigra.

- Partizan je pokazao da je opasan sa Željkom Obradovićem, da može da konkuriše za pehar. Ukoliko odluče da ne igraju, mislim da bi to išlo njima najviše na štetu. Ne vidim svrhu prepuštanja trofeja Večitom rivalu bez borbe. Takođe, imajući u vidu ograničenje broja stranaca (četiri), pitanje je sa kojim rosterom će Obradović ući u plej-of, sve je otvoreno - zaključio je Dragan Jakovljević.

Podsetimo, kalendar KLS kaže da bi prvi polufinalni dueli trebalo da se odigraju 10. juna, a trebalo bi da se sastanu Crvena zvezda i Mega, odnosno Partizan i FMP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading