Pešić u MUKAMA za Eurobasket: Težak posao očekuje selektora Srbije!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

05.06.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Bogdanovića i Gudurića, povredio se i Vasilije Micić, pa bi "orlovi" mogli da budu žestoko oslabljeni na šampionatu.

Pešić u MUKAMA za Eurobasket: Težak posao očekuje selektora Srbije!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Selektoru Srbije Svetislavu Pešiću neće biti lako da sastavi tim za Eurobasket zbog mnogobrojnih povreda. Poslednji u nizu koji će morati neko vreme da odsustvuje s terena je plejmejker Efesa Vasilije Micić. MVP Evrolige zadobio je povredu skočnog zgloba desne noge na meču s Galatasarajem (104:77) u prvenstvu Turske.

Republika

Foto: Starsport

Vasilije Micić

U prvi mah izgledalo je kao da je povreda teže prirode, a Micić je s terena iznesen s bolnom grimasom. Srećom, nakon pregleda utvrđeno je da situacija nije tako strašna i da bi Vasilije mogao uskoro da se vrati na teren.

Međutim, ostaje pitanje posle svega da li će smeti da rizikuje i zaigra na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra, gde će naš tim nastupati u Grupi D u Pragu sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom. Pre Micića slična sudbina zadesila je i košarkaša Fenerbahčea Marka Gudurića. On je tokom duela s krilnim centrom Darušafake Ajzeom Pineirom nezgodno pao i zadobio povredu lakta.

Republika

Foto: Starsport

Marko Gudurić i Bogdan Bogdanović

Takođe, nedavno se pojavila informacija i da bi bek Atlante Bogdan Bogdanović mogao da propusti Eurobasket i to zbog operacije kolena. On je povredu zadobio u finišu NBA sezone, a letnju pauzu iskoristiće za oporavak.

Ostaje pitanje i da li će se Nikola Jokić odazvati pozivu selektora. Poslednji put Nikola je nastupao za nacionalni tim 2019. na Svetskom prvenstvu u Kini, gde smo takmičenje završili na petom mestu.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Selektor Srbije Svetislav Pešić istakao je nedavno da će na kraju sezone videti kakva je situacija s povredama i ko će moći da igra.

- Moj stav je da ne razmišljam o problemu, već samo o rešenju i to je moj izazov. Moramo da vidimo šta svi zajedno možemo da uradimo. Sjajno je da imamo dosta MVP igrača, ali oni ne donose medalju. Uspehe ostvaruje tim, a videćemo kako će taj tim izgledati. Još je ranu za neku dublju priču. Igrači moraju da završe sezone, da se odmore, pa ćemo videti šta i kako dalje - objasnio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading