NEZAPAMĆENA DRAMA: Zvezda u ludoj završnici stigla do pobede, Partizan ima za čime da žali!

Autor:

Sport

29.05.2022

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

NEZAPAMĆENA DRAMA: Zvezda u ludoj završnici stigla do pobede, Partizan ima za čime da žali!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je posle velike drame savladala Partizan sa 85:81 i stekla prednost od 2:0 pred gostovanje crno-belima.

Naredni meč na programu je u sredu, a domaćin će biti Partizan.

Crno-beli su dobro otvorili meč i poveli sa 9:5, ali u tim trenucima Zvezda pravi seriju od 14:0 i stiže do totalnog preokreta i dvocifrene prednosti. Kalinić je igrao sjajno u tim trenucima.

Do kraja prvog perioda igralo se koš za koš, pa je Zvezda vodila sa 29:18 posle prvih deset minuta.

U drugoj četvrtini dosta bolja igra Partizana, pre svega u odbrani. Zvezda je, ipak, čuvala prednost, pa se na odmor otišlo sa 47:40 za domaćina.

Ni treća četvrtina nije donela ništa novo, kad god bi Partizan prišao, Zvezda bi odbila nalet. Crno-beli su imali nekoliko prilika da uhvate totalni priključak, ali je na kraju perioda Zvezda imala 62:53.

Partizan je sjajno otvorio poslednju četvrtinu, razigrali su se Lesor, Mur i Avramović i kao od šale crno-beli su smanjili na 66:65. Ledej je potom sjajno blokirao Mitrovića, a Avramović trojkom u svom stilu doneo prvu prednost Partizanu posle uvodnih minuta.

Usledila je trojka Kalinića, pa još jedna Avramovića, a onda još jedna Kalinića, pa je Zvezda ponovo stekla prednost.

Partizan je osetio krv, ali same sebe poslali su ponovo u nezavidan položaj. Greške u nizu Zeka Ledeja pomogle su Ostinu Holinsu i Luki Mitroviću da Zvezda još jednom stekne dva poseda prednosti. Ušlo se u egal završnicu, Partizan je ponovo imao penale, ali za razliku od prethodnog dela meča kada su bili nepogrešivi, Avramović i Lesor su polovično šutirali.

I nakon svega, Zvezda je, može se reći, preživela da ne izvrši samoubistvo budući da su najveći deo meča imali prednost koja je dopirala i do 12 razlike. Potpuna drama dogodila se na 11 sekundi pre kraja kada je Branku Laziću dosuđen nesportski faul nad Panterom pri rezultatu 83:79 za domaćina. Partizan je imao dva bacanja i loptu sa strane. Ledej je polovično gađao, a u narednom napadu fauliran je Lesor. Francuz je prvo pogodio, a potom napravio prestup kod drugog i Zvezda je imala akciju sa svoje polovine. Pukla je tu odbrana Partizana, Mitrović je položio i Zvezda je došla na korak od odbrane titule šampiona.

Najefikasniji u Zvezdi bio je nezaustaviljivi Nikola Kalinić sa 25 poena, Luka Mitrović je imao 14, a Nikola Ivanović i Ostin Holins po 11.

U ekipi Partizana najbolji je bioo Avramović sa 21 poenom, a Lesor ih je ubacio 17.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 85:81 (29:18,18:22,15:13,23:28)

IV ČETVRTINA

10. minut - Mitrović je ostao sam i pogodio, tajm-aut Obradović. Velika greška Pantera. Pogrešio je i Kalinić. Dva slobodna za Avramovića, ali pogađa samo jedno. Sjajno Kalinić pronalazi Mitrovića, bitan pogodak. Lesor fauliran, pogađa samo jedan penal. Otvorenu trojku nije pogodio Mur. Ledej polaže, tajm-aut Radonjić. Kalinić pogađa oba penala posle faula Mura. Zakucavanje Lesora, tajm-aut Radonjić. Peti faul Zagorca, Ivanović polovičan. Nesportski faul Lazića, Ledej polovičan. Sada je fauliran i Lesor, pogodio prvo, a namerno promašio drugo, pa načinio prestup. Porozna je bila odbrana Partizana, Mitrović je pogodio i doneo pobedu Zvezdi. 85:81 pobeda Zvezde.

7. minut - Koraci Dalasa Mura. Neverovatan pogodak Mitrovića. Težak šut i koš Ledeja. Nekako se odbranio Partizan, a potom Holins ukucava Lesora posle greške crno-belih. Greši sad Ledej. 76:73.

5. minut - Monstruozna blokada Ledeja. Luda trojka Avramovića, vodi Partizan prvi put posle prve četvrtine. Vraća trojku Kalinić. Prva trojka Zeka Ledeja. Uzvraća Kalinić istom merom. 72:71.

3. minut - Madar sjajno asistira Lesoru, koji zakucava. Težak šut i pogodak Voltersa. Lesor još jednom pogađa. Nova ukradena lopta i zakucavanje Avramovića, tajm-aut Radonjić. Još jedan dorbar prodor Voltersa. Nova trojka Avramovića. 66:65.

1. minut - Treći faul Lazarevića. Još jedna trojka Dalasa Mura. Odbranio se Partizan, promašio je Lazarev za tri poena. 62:56.

III ČETVRTINA

10. minut - Tablu pogađa posle šuta za tri Smailagić. Lazić promašuje za tri, takođe. Ledej pogađa i prekida seriju promašaja na obe strane. Trojka Lazića uz zvuk sirene. Poeni i Mitrovića. Ledej fauliran, a potom pogađa samo jedan penal. Prvi promašaj Partizana sa linije penala, a treći u finalnoj seriji. Loš napad Partizana, Zvezda vodi sa 62:53 posle 30 minuta igre.

7. minut - Sumnjiv faul nad Kalinićem, koji pogađa opet samo jedno bacanje. Lazić ne pogađa otvorenu trojku. Promašuje i Avramović. Mur još jednom neprecizan. 57:50.

5. minut - Lepo se snašao i pogodio za tri Avramović. Ivanović je nekako ubacio flouter. Nova trojka Dalasa Mura. Četvrti faul Zagorca, Kalinić samo polovičan sa penala, ima 16 poena sada. Mur sad nije pogodio za tri. 56:50.

3. minut - Greši Avramović, poeni Mitrovića u kontri. Kalinić uvećava prednost Zvezde. Lep prodor i flouter Mura. Avramović palje Kalinića na liniju penala, ovaj pogađa oba. 53:44.

1. minut - Krade Avramović loptu Holinsu i zakucava. Sreća na strani Partizana prilikom promašaja Voltersa za tri poena. Četvrti faul Lesora. 47:42.

II ČETVRTINA

10. minut - Poeni Ivanovića u kontri, tajm-aut Željko Obradović. Ivanović teško faulira Lesora, Francuz pogađa oba penala. Greši Zvezda, pa greši i Madar. Lesor ispravlja promašaj Mura snažnim kucanjem. Tajm-aut Radonjić. Mur koristi bacanja zbog tehničke koju je dobio Radonjić. Novi promašaj Holinsa za tri. Sjajno polaganje i prodor Zagorca. Ivanović pogađa sa poludistance, Zvezda na poluvremenu vodi sa 47:40.

7. minut - Treći faul Kuzmića, Lesor pogađa oba. Neverovatan poen Mitrovića uz zvuk sirene. Greši sada Lesor. Laki poeni Kalinića. 43:33.

5. minut - Trojka Alekse Avramovića. Još jedna trojka Zvezde, ponovo Dobrić. Lesor ukucava i Mitrovića i loptu. Novi promašaj Holinsa, a potom faul nad Avramovićem, koji pogađa oba bacanja. Holins sada pravi faul u napadu. 39:31.

3. minut - Odbranio se Partizan. Tri promašaja Partizana u napadu. Treća trojka Kalinića. Lepi poeni Avramovića. Pogrešio je Volters, pa Madar pogodio u kontri. Prvi tajm-aut Radonjića. Treća lična Pantera i trojka Holinsa, pogađa i dodatno Amer. 36:24.

1. minut - Madar greši na startu drugog perioda. Drugi faul Lazića. Lepa asistencija Avramovića za Zagorca. 29:20.

I ČETVRTINA

10. minut - Novi promašaji Partizana, pa treći faul Ledeja. Ivanović ovog puta polovičan. Panter bezgrešan sa penala. Kraj četvrtine, Zvezda vodi sa 29:18.

9. minut - Panter ponovo precizan sa slobodnog bacanja. Sada trojka i Dobrića. Novi poeni Ivanovića sa penala. Loš napad Partizana, pa drugi faul Ledeja i poeni Dobrića. 28:16.

7. minut - Poeni Holinsa, serija Zvezde 14:0 i tajm-aut za Obradovića. Faul u napadu Ledeja koji je razbesneo klupu Partizana. Dalas Mur trojkom prekida seriju rivala. Otvorenu trojku promašio je Volters, a potom Panter pogađa oba penala. Uzvraća istom merom Nikola Ivanović. 21:14.

5. minut - Prva trojka i Pantera. Druga trojka Kalinića. Sada trojku pogađa i Ostin Holins. Loš napad Partizan, a potom Kuzmić pogađa oba penala. Zagorac nerezonski šutira, a Kuzmić potom pogađa jedan penal, a zatim koš uz faul i još jedan penal.

3. minut - Kalinić je ubacio prvu trojku za Zvezdu, a potom Lesor stiže do uvodnih poena. Poeni Zagorca, a potom i Voltersa. 5:6.

1. minut - Započeo je meč u Pioniru! Mur je otvorio meč svojim poenima iz teške pozicije. 0:2.

UVOD

19:41 - 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Max

29.05.2022 19:11

Željko jel ovo dobro pripreljen klub za derbi jel