TEK JE POČELO, IGRAĆE SE MAJSTORICA! Muta zagrmeo uoči drugog meča finala ABA lige!

Autor: V.Z.

Sport

29.05.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji ABA ligi trijumfom na večitim rivalom Partizanom u petak uveče, ali, po mišljenju legendarnog srpskog stručnjaka Miroslava Mute Nikolića, bitka za titulu tek je počela.

TEK JE POČELO,  IGRAĆE SE MAJSTORICA! Muta zagrmeo uoči drugog meča finala ABA lige!

Foto: Starsport

Već večeras, na istom mestu - u hali Pionir (20.30, Arena sport premijum 1), na programu je drugi meč, u kojem će crveno-beli takođe biti nominalni domaćini.

- Finalna serija je tek počela. Rano je izvlačiti neke zaključke. Mislim da će se igrati pet utakmica, da će majstorica odlučiti novog šampiona. Sigurno je da će Partizan reagovati nakon poraza na startu. Očekujem da će odigrati mnogo bolje drugu utakmicu - kaže Muta na Srpski telegraf.

Trener aktuelnog šampiona Dejan Radonjić upozorio je na konferenciji za medije nakon pobede u prvom meču (90:76) da će naredna biti "izuzetno opasna".

- To je rekao s razlogom. Zato što za dva dana ne možeš da pobediš istog rivala. Zapravo možeš, ali baš će biti teško. Takvi slučajevi odavno su se pokazali u praksi. U drugom meču dajem prednost Partizanu, čak iako je Crvena zvezda domaćin - rekao je Nikolić.

Republika

Foto: Starsport

Finale ABA lige

Crvena zvezda i Partizan u tekućoj kalendarskoj godini odmeravali su snage u četiri navrata. Aktuelni šampion slavio je u tri navrata, dok je "parni valjak", koji čeka na titulu devet godina, slavio jednom.

- Domaća publika jeste prednost, ali u ovom slučaju neće doneti odlučujuću prevagu. Pre početka finalne serije Zvezdi sam davao veće šanse za titulu, ali sada se to promenilo. Činjenica je da crveno-beli igraju najbolju odbranu u Evropi, ali sam isto toliko siguran da će Partizan reagovati i odigrati mnogo pametnije u nastavku - zaključio je naš sagovornik.

Biće dobra košarka. Ulog u finalnoj seriji je ogroman. Na talonu je direktan plasman u Evroligu naredne sezone.

- Partizan jeste opterećen, naročito nakon eliminacije od Burse u Evrokupu. Imaju dosta mladih igrača, koji ne razmišljaju na taj način. Osvajanjem titule bi uzvukli sezonu. Sigurno je da imaju malo psihološko opterećenje. Jedino je sigurno, biće dobra košarka, kao što sam rekao, gledaćemo pet utakmica - naglašava Muta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading