ŽOCOV PARTIZAN PAO PRED DELIJAMA: Dobrić i Ivanović UNIŠTILI crno-bele, Zvezda povela u finalu ABA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.05.2022

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je povela sa 1:0 u finalu ABA lige!

ŽOCOV PARTIZAN PAO PRED DELIJAMA: Dobrić i Ivanović UNIŠTILI crno-bele, Zvezda povela u finalu ABA lige! (VIDEO)

Foto: Starsport

Nikola Ivanović

Crveno-beli su nadigrali Partizan u grotlu Pionira rezultatom 90:76.

Domaćin je trijumfovao zahvaljujući sjajnom tandemu Nikola Ivanović/Ognjen Dobrić, koji je pogađao u momentima kada se utakmica lomila.

Crnogorski plejmejker postigao je 16 poena, uz pet asistencija, dok je Dobrić dodao 14.

U poraženom sastavu najbolji je bio Panter sa 15 koševa, dok Mur ubacio 12.

Parni valjak je sjajno otvorio meč, imao je i sedam poena viška početkom drugog kvartala, ali je od tada na parketu postojao samo jedan tim. Već do poluvremena, crveno-beli su preokrenuli na 42:39, a sjajna igra nastavljena je i tokom trećeg kvartala.

Partizan je uspeo da priđe na 70:64, posle dve vezane trojke Mura, ali nije mogao više od toga.

Drugi duel finala na programu je u nedelju, takođe pred "Delijama",

Crvena zvezda - Partizan 90:76 (19:23, 23:16, 24:19, 24:18)

Kraj meča, pobeda Zvezde!

39. minut - Bez drame u završnici, Zvezda rutinski korača ka vođstvu od 1:0.

37. minut - Sjajnim prodorom Nikola Ivanović je stavio tačku na prvi meč, Zvezda sa ogromnih 12 koševa razlike ulazi u završna tri minuta i pred pobedom je! 

35. minut - Zvezda je ponovo na dvocifrenom višku, Ivanović je anulirao Murovu  seriju, domaćin vodi sa 76:66!

33. minut - Dalas Mur je sa dve trojke u nizu prepolovio zaostatak svog tima, Radonjić je uzeo minut odmora, ali su se odbranili crno-beli.

31. minut - Lesor je napravio korake, to je kaznio Holins na drugoj strani za 68:58, a potom je Vajt poentirao u kontranapadu (70:58), što je nateralo Obradovića da uzme rani tajm-aut u poslednjoj deonici...

 

 

Zvezda ulazi sa osam poena viška u odlučujući kvartal (66:58)

 

 

30. minut - Košem Vajta domaćin je vratio dvocifrenu prednost (66:55), usledila je trojka Ledeja, pa promašaj Avramovića na isteku treće deonice...

29. minut - Kuzmić je prekinuo Partizanov niz, gostujući sastav je prišao na 62:55 košem Lesora, ali je na semaforu 64:55 u korist Zvezde.

 

 

27. minut - Probudio se Panter, posle njegove trojke crno-beli su razliku sveli na jednocifrenu (58:49), Volters je bio precizan nakon Radonjićevog tajm-auta, a Lesor je sa dva poena ponovo smanjio na minus devet - 60:51! 

25. minut - Fenomenalnom trojkom Dobrić je "zapalio" Pionir (53:41), Panter "drži" Partizan sa lonije penala, crveno-beli imaju dvocifrenu razliku - 53:43!

23. minut - Serija Voltersa od 5:0 prinudila je Žoca da zatraži tajm-aut, klub sa Malog Kalemegdana je došao do najvećih plus devet (48:39).

21. minut - Ledej je faulirao Kuzmića, koji je bio polovičan sa penala (43:39), a onda je Avramović bio neprecizan sa distance.

Crveno-beli imaju plus tri na poluvremenu - 42:39!

 

 

20. minut - Zvezda je povela trojkom Ivanovića, prvom iz četvrtog pokušaja - 42:39!

19. minut - Rovovska borba u Pioniru! Avramović je promašio trojku, ali je Smailagić pokupio loptu i poentirao na obruču, ponovo je nerešeno - 39:39!

 

 

17. minut - Sedam poena Davidovca, preokret Zvezde (35:33). Lesor je zatim dao oba slobodna bacanja za novi egal (35:35), Partizan se zatim odbranio, a Kuzmić je fauliran u skoku. Centar branioca prstena je u oba navrata bio neprecizan, ali su i gosti pogrešili...

15. minut - Crveno-beli su izjednačili posle koša Mitrovića (28:28), a pre toga je Dobrić dao svoju drugu trojku, što je nateralo Željka Obradovića da uzme minut odmora. Madar je bukvalno "izmislio" koš, Izraelac je postigao već osmi poen, pa je vratio vođstvo Partizanu (30:28).

 

 

13. minut - Dobrić je bio precizan van linije 6,75 (23:26), a zatim je Ledej bio precizan iz jako teške pozicije u reketu domaćina - 23:28!

11. minut - Trojkom Ledeja Partizan dolazi do sedam poena viška (26:19)

Partizan vodi sa 23:19 na kraju prvog kvartala!

 

 

10. minut - Jam Madar je realizovao slobodno bacanje za 23:19, a lane je tehnička greška dosuđena Stefanu Markoviću.

9. minut - Dejan Radonjić je bio prinuđen da zatraži tajm-aut nakon što su crno-beli stigli do plus pet (20:15). Trojku je pogodio Madar, prethodno je poentirao i Ledej, bolji start formalnog gosta prvog finalnog susreta!

7. minut - Egal u Pioniru! Mitrović je zakucao za 15:15, a prethodno je Panter pogodio dugu trojku, rasplamsala se borba Večitih!

 

 

5. minut - Posle startnog vođstva Parnog valjka (6:4), Zvezda je napravila seriju od 7:0, pa je posle koša Voltersa povela sa 11:6.

3. minut - Bolji početak crno-belih, koji nakon poena Koprivice na obruču imaju prednost od 4:2.

1. minut - Kuzmić je obezbedio prvi napad za Zvezdu, ali su crveno-beli promašili preko Holinsa i Davidovca, a potom je Avramović postigao prve poene na meču - 0:2!

Počeo meč u Pioniru!

 

 

Crveno-beli su u polufinalu plej-ofa nadigrali Cedevita Olimpiju sa 2:1, dok je "Parni valjak" istim rezultatom eliminisao podgoričku Budućnost. Klub sa Malog Kalemegdana obezbedio je prednost domaćeg parketa zahvaljujući činjenici da je regularan deo ABA lige završio na prvom mestu, a duel broj dva igraće se u nedelju, takođe pred "Delijama" u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Večiti rivali su tekuće sezone u tri navrata odmerili snage, a izabranici trenera Dejana Radonjića izvojevali su dve pobede. Osvajač "prstena" overiće direktan plasman u Evroligu sledeće sezone, a očekuje se da Pionir bude ispunjen do poslednjeg mesta.

 

 

Podsećamo, finale se igra na tri pobede, a titulu na Jadranu brani Crvena zvezda, dok je Partizan prvi put našao u završnici posle devet godina i bolnog poraza od Cedevite u "Štark areni" trojkom Nolana Smita u poslednjim trenucima susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Gledaoc

27.05.2022 19:06

Sudije lagano naginju ka Zvezdi