UŽAS i katastrofa za Aleksandra Đorđevića!

Autor:

Sport

26.05.2022

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok u Istanbulu.

UŽAS i katastrofa za Aleksandra Đorđevića!

Foto: Starsport

Saša Đorđević

Košarkaši Fenerbahčea izgubili su prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji turskog šampionata.

Ekipa Aleksandra Đorđevića izgubila je na svom terenu od Darušafake rezultatom 82:81, pa je rezultat u seriji sada izjednačen na 1:1.

Fener je sjajno otvorio meč, posle prvih deset minuta vodio je sa 27:15, ali je gost serijom od 12:0 ubrzo vratio duel u egal, a potom je na kraju poluvremena stigao i do tri poena prednosti.

U trećoj četvrtini Fener je brzo uspeo da preokrene i povede sa +6 (52:46), ali su gosti zadržali smirenost i nisu paničili u trenucima kada im nije išlo. Uspela je Darušafaka da vrati rezultatsku prednost i okonoča treći period sa četiri poena prednosti (60:64).

Imala je Darušafaka tokom poslendjeg perioda i maksimalnih +8, ali se Fener nije predavao, te je izjednačio rezultat i vratio meč u neizvesnu završnicu. Ipak, domaćinu je presudila trojka Nejtana Njumena, pa je gradski rival odneo pobedu.

 

 

Najefikasniji u ekipi Darušafake bio je Ozdemiroglu sa 20 poena, Njumen ih je imao 17. U Feneri su se istakli Nando de Kolo sa 24 koša, kao i Jan Veseli sa 17. Srpski košarkaš Marko Gudurić meč je završio sa četiri poena.

Serija se igra do tri pobede, a u naredna dva meča domaćin će biti Darušafaka.

U drugom polufinalu sastaju se još dva istanbulska kluba, Anadolu Efes i Galatasaraj. NJihova serija krenuće tek u petak zbog Efesovih obaveza na F4 Evrolige, gde su stigli do druge titule prvaka Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading