BEOGRAD POSTAJE PIREJ, STIŽE 10.000 LUDIH GRKA: Počinje igra Fajnal-for Evrolige u Areni!

Autor: Milan ZDRAVKOVIĆ

Sport

19.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Olimpijakosa u velikom broju kupili ulaznice za završni turnir, očekuje se i pojačanje u vidu braće Delija i rušenje rekorda iz 2010.

BEOGRAD POSTAJE PIREJ, STIŽE 10.000 LUDIH GRKA: Počinje igra Fajnal-for Evrolige u Areni!

Foto: youtube.com/printscreen

Navijači Olimpijakosa slave pobedu protiv Monaka i plasman na F4 Evrolige u Beogradu

Od danas, pa sve do subote Beograd će biti epicentar najbolje evropske košarke. Štark Arena biće domaćin fajnal-fora Evrolige, na kom će četiri najbolja tima voditi borbu za najvredniji evropski trofej. Barselona, Real, Olimpijakos i Efes imaju velike ambicije u prestonici Srbije, a ono što je već sada jasno jeste da će jedan tim imati posebnu podršku. Gromoglasnu.

Radi se o grčkom velikanu čiji navijači stižu u rekordnom broju u srpsku prestonicu, željni da obore rekord iz 2010, kada ih je 6.000 pratilo Olimpijakos na fajnal-foru u Parizu. Grčki mediji danima najavljuju dolazak blizu 10.000 Atinjana i poklonika Olimpijakosa iz ostatka Evrope u srpsku prestonicu, a podršku crveno-belima će sigurno pružiti i bratska grupa navijača Crvene zvezde.

PADA REKORD

Zato bi Beograd ovog četvrtka lako mogao da postane Pirej, obojen u crveno-belo, pošto je već 7.000 karata za fajnal-for u rukama navijača Olimpijakosa.

- Ne znam koliko će nas biti u Beogradu, ali sam siguran barem jednako kao u Parizu pre 12 godina, kada je bilo više od 6.000 ljudi. Velika su potraživanja bila, četiri tima su dobila po 600 karata, ali mi smo odmah tražili još. U kontaktu smo sa ostalim klubovima, možda će biti ostatka ulaznica od Reala i Barselone, dok je Efes uzeo sve - otkrio je generalni menadžer Olimpijakosa Nikos Lepeniotis.

Republika

Foto: printscreen/tviter/Kevin Durant

Kevin Durent je ostao bez teksta bakljadom

ZVEZDI 800 KARATA

Prema procenama atinskog kluba, već sada njihovi navijači imaju 7.000 karata, uključujući i onih 600 zvanično dobijenih od Evrolige. Atinjani računaju i da će 2.000 Grka biti u Beogradu u sopstvenoj režiji i da će kupovati karte na svoju ruku kada stignu u Srbiju. Računaju takođe i na podršku delija, pošto je Evroliga ustupila Zvezdi 800 karata (5%).

U svakom slučaju, već protiv Efesa na otvaranju danas od 18 časova moglo bi da se desi da u Areni zagrmi i rekordnih 10.000 Atinjana. A ako prođu eventualno u finale, možda ih bude i znatno više, blizu potpunog kapaciteta od 15.500 gledalaca.

Olimpijakosovi navijači na F4

Godina Grad Brojka

2010. Pariz 6.000

2012. Istanbul 5.000

2013. London 3.500

2015. Madrid  1.200

2017. Istanbul 2.000

Sprečena paklena navijačka subota!

Zanimljivo je da su navijači Olimpijakosa okupirali Beograd u danima kada se na Marakani spremala fešta i proslava 33. šampionske titule u slučaju da Zvezda pobedi Voždovac. Taj meč je trebalo da se igra u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić", što se poklapa s početkom finala Evrolige, koje je zakazano u subotu za 19 časova. Zbog toga je MUP Srbije odlučio da pomeri termine poslednjeg kola plej-ofa sa subote na nedelju da bi se izbegao bliski susret navijača jer od 18.30 i Partizan čeka Radnički Niš u Humskoj.

Republika

Foto: Todor Petković

Navijači Olimpijakosa prethodni put u Beogradu
EVROLIGA

Polufinale

Četvrtak

Olimpijakos - Efes 18.00

Barselona - Real 21.00

Subota

Za treće mesto 16.00

Finale 19.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading