PORUKA DVOSTRUKOG NBA ŠAMPIONA: Jokić i Dončić su ANOMALIJE!

Autor:

Sport

13.05.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruki uzastopni osvajač NBA lige "skinuo kapu" pred Nikolom Jokićem i Lukom Dončićem.

PORUKA DVOSTRUKOG NBA ŠAMPIONA: Jokić i Dončić su ANOMALIJE!

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Nikola Jokić

Nikola Jokić drugu godinu zaredom postao je MVP NBA lige, dok je Luka Dončić jedan od najboljih košarkaša prvenstva od dolaska u takmičenje 2018. godine. 

Srbin i Slovenac igraju košarku iz snova, a njih dvojica spomenuti su i kao deo rasprave oko igara evropskih asova preko okeana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

Ekam Nagra, osnivač Instagram stranice "Ball don't stop" pokrenuo je debatu da Nikola i Luka dominiraju u NBA zbog evrpskog sistema razvoja košarke.

Ova stranica broji 246.000 pratilaca, a jedan od njih je i Kevid Durent, aktuelni košarkaš Bruklin Netsa i dvosturki uzastopni osvajač NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kevin Durent

- Koliko Evropljana je došlo u NBA i moralo je da se vrati nazad? Korišćenje Luke Dončića i Nikole Jokića koji su anomalije kao primera je forsiranje narativa - napisao je Durent povodom tvrdnji novinara Ekama Nagre u jednom podkastu.

Republika

Foto: instagram.com/ Ball don't stop

 

Ovo je Nagrina izjava koja je izazvala reakciju krilnog igrača:

- Dončić i Jokić dominiraju u NBA zahvaljujući evropskom sistemu razvoja mladih igrača. Akcenat je na veštini i učenju igranja na pravi način. Previše mladih Amerikanaca su ohrabreni da na silu budu u centru dešavanja i zbog toga imaju nedostatke u igri. Zato je igranje u NBA lako za Evropljane, njihov razvoj je drugačiji. Dobro se izvešte i postanu profesionalci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading