SLEDI KULMINACIJA: Trinkijeri se vraća u Beograd?

Autor:

Sport

29.04.2022

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minhenska tragedija za košarkaše Barselone...

SLEDI KULMINACIJA: Trinkijeri se vraća u Beograd?

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

U četvrtom susretu evroligaške serije između Bajerna i Barselone, ekipa nekadašnjeg trenera Partizana ostvarila je drugu pobedu čime je ova serija vraćena u Barselonu, pa će majstorica odlučiti o konačnom putniku na fajnal-for u Beogradu.

Bajern - Barselona 59:52 (18:12, 18:13, 14:9, 9:18)

 

 

Samo u prvom delu prve četvrtine ekipa Barselone je bila rezultatski konkurentna, a poslednju prednost imali su u petom minutu nakon pogotka Nikole Mirotića (7:8).

Od tog momenta ekipa trenera Andreje Trinkijerija preuzela je sve konce igre u svoje ruke i uglavnom su na svom kontu imali i dvocifrenu prednost, a ona je dosezala i maskimalnih +19 u poslednjem minutu treće deonice igre (50:31) nakon poena srpskog internacionalca Vladimira Lučića.

U poslednjih deset minuta igre domaći košarkaši su rutinski održavali visoku prednost, pa se slobodno može reći da su i u košarkaškom smislu i ponizili ekipu iz katalonske prestonice.

 

 

Najefikasniji u redovima Bajerna bio je Nik Vejler-Bab sa 12 postignutih poena, dok je u redovima Barselone jedini dvocifren bio Aleksa Abrines sa takođe 12 postignutih poena.

Kada je reč o srpskim internacionalcima Vladimir Lučić je postigao osam, dok se Ognjen Jaramaz zadržao na šest postignutih poena.

Ovom pobedom ekipa Bajerna ne samo da se vratila u seriju nakon startnih 0:2, već put Španije kreće sa mnogo više samopouzdanja jer su i sebi dokazali da mogu da se nose sa najboljom ekipom ligaškog dela sezone.

Ostaje nam da vidimo dali će se nekadašnji trener Partizana, Andrea Trinkijeri uskoro ponovo obresti u srpskoj prestonici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading