BRUKA SRPSKE KOŠARKE: Čije interese vi branite? Partizan i Mega na stubu srama, ko je onemogućio Zlatiboru da se plasira u ABA ligu?

Autor:

Sport

22.04.2022

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh postigli su košarkaši Zlatibora u ovosezonskoj ABA 2 ligi.

BRUKA SRPSKE KOŠARKE: Čije interese vi branite? Partizan i Mega na stubu srama, ko je onemogućio Zlatiboru da se plasira u ABA ligu?

Foto: Starsport

Košarkaši iz Čajetine kroz takmičenje u drugom rangu regionalnog takmičenja obezbedili su plasman u jadransku elitu, ali na žalost Čajetina neće naredne sezone imati priliku da gleda najbolje klubove ABA lige.

Naime, od ranije je poznato pravilo da jedna zemlja ne mže imati više od pet predstavnika u ABA ligi, a s obzirom da je Srbija tu kvotu već ispunila, umesto šampiona ABA 2 lige, direktno u elitu odlazi ekipa MZT-a iz Skoplja.

Međutim, košarkaš Zlatibora Lakvintos Ros je izneo detalje koji javnosti do sada nisu bili poznati.

 

 

Navodno, prema informacijama kojim on raspolaže devet timova iz ABA lige je glasalo o potencijalnom ulasku Zlatibora u elitu, a konačan rezultat glasanja bio je šest prema tri, protiv ulaska ekipe iz Čajetine u elitu.

Takođe, košarkaš navodi da su protiv ove odluke glasala i dva srpska kluba Partizan i Mega. Ukoliko se ova informacija ispostavi kao istinita treba javno postaviti pitanje ko i zašto direktno radi protiv interesa srpske klupske košake.

Treba napomenuti da će košarkaši Zlatibora ipak imati priliku da se domognu elitnog ranga ABA lige, s obzirom da će se u baražu sastati sa najslabije plasiranom srpskom ekipom u prethodnoj sezoni, ekipom čačanskog Borca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Дим на води

24.04.2022 15:50

Није ми јасно зашто мега, а ови други и нису створени у Србији.

Branislav

24.04.2022 23:14

Partizan veliki srpski klub glasao protiv srpskog kluba...sramota...