ČUDO U SKOPJU: Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, Borcu i Megi preti ISPADANJE!

Autor:

Sport

17.04.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno finale u Skopju.

ČUDO U SKOPJU: Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, Borcu i Megi preti ISPADANJE!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora osvojili su ABA 2 ligu. Oni su u velikom finalu savladali domaćina Završnog turnira, ekipu MZT-a rezultatom 78:73 posle produžetka.

Ipak, zbog čudnih pravila Zlatiborcima ova pobeda nije donela direktan plasman u ABA ligu. Oni će u doigravanju morati da savladaju Borac ili Megu, a samo pobednik će naredne sezone igrati u najjačem takmičenju u regionu.

Sa druge strane, MZT je i pored poraza obezbedio mesto u ABA ligi.

Meč je, pored sjajne igre oba tima, obeležila i teška povreda košarkaša Zlatibora Dimitrija Nikolića, koji je na par trenutaka izgubio i svest, a potom je bio prevezen u bolnicu.

Zlatibor je fantastično otvorio meč, prednost srpskog kluba rasla je svakim napadom, pa je u jednom trenutku na semaforu stajalo 40:19.

MZT se probudio, i uspeo da smanji rezultat do poluvremena na 50:36..

Drugi deo je potpuno bio u znaku ekipe iz Skoplja koja je u poslednju četvrtinu ušla sa deset poena zaostatka, 62:52, ali je nadoknadila razliku.

Uspeli su na 4:38 do kraja preko Nikolova da stvore i prednost od četiri poena, 70:66, ali je na kraju na 51 sekund pre kraja Dušan Kutlešić pogodio za 72:72.

Usledio je promašaj Đurana za tri poena na devet sekundi pre kraja, pa se ušlo u produžetke.

Tu je ekipa iz Čajetine bila sigurnija, dobila taj deo igre sa 6:1 i ostvarila veliku pobedu.

Najefikasniji u ekipi Zlatibora bio je Dušan Kutlešić sa 33 poena, dok je Filip Đuran imao 12. U ekipi MZT-a istakao se Vojdan Stojanoski sa 14 koševa, a Dejvis, Mekić i Nikolić ubacili su po 12.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading