SADA JE SVE JASNO: Zvezdi je i Morača plitka, prvo mesto pred plej-of je osigurano!

Autor:

Sport

16.04.2022

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zaostalom meču 15. kola regionalne ABA lige u Podgorici su se sastale ekipe Budućnosti i Crvene zvezde.

SADA JE SVE JASNO: Zvezdi je i Morača plitka, prvo mesto pred plej-of je osigurano!

Foto: Starsport

Nikola Kalinić i Dejan Radonjić

Susret srpskog i crnogorskog šampiona nije imao poseban rezultatski značaj, s obzirom da su puleni trenera Dejana Radonjića već gotovo obezbedili prvu poziciju pred plej-of, dok sa druge strane Podgoričani čvrsto drže treću poziciju na tabeli regionalnog takmičenja.

Na kraju Budućnost - Crvena zvezda 76:80 (12:19, 24:27, 23:13, 17:20)

Izuzev samog početka susreta, ekipa Crvene zvezde je tokom prvog poluvremena uglavnom bila u prednosti. Polovinom druge deonice srpski i regionalni šampion imao je i 13 poena prednosti, ali su se domaćini u nastavku susreta trgli i uhvatili rezultatski priključak.

Na nešto manje od šest minuta pre kraja trećeg perioda igre Budućnost nakon poena Silija dolazi do prednosti, pa je do kraja susreta uglavnom viđena rezultatska klackalica.

Sam finiš meča protekao je u neizvesnosti kada je rezultat u pitanju. Na minut pre kraja Podgoričani su stigli na svega poen zaostatka. Imali su i napad za vođstvo, ali je Crvena zvezda uspela da se odbrani i u kontri stigne do tri poena prednosti što je bilo dovoljno da na kraju stigne i do konačnog trijumfa.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji je bio Kalinić sa 18 poena, dok se kod domaćina posebno istakao Sili koji je imao identičan učinak kao i košarkaš Crvene zvezde.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading