VELJA NAREDIO DA SE POBIJU SVI IZ ALKATRAZA: Krvavi rat navijačkih bandi nastavio se u Zemunu

Autor:

Hronika

17.04.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranjenog Uroša K. (26) kolima ka bolnici vozio Aleksandar Vavić, šef grupe koja je u sukobu s ekipom Veljka Belivuka.

VELJA NAREDIO DA SE POBIJU SVI IZ ALKATRAZA: Krvavi rat navijačkih bandi nastavio se u Zemunu

Foto: youtube.com/printscreen

U pucnjavi u zemunskoj ulici Save Burića s tri metka je preksinoć oko 22 časa izrešetan Uroš K. (26). On je prebačen u bolnicu, gde su lekari njegove povrede ocenili kao teške. Policija traga za pucačima, za koje se pretpostavlja da pripadaju navijačkim krugovima.

Nezvanično saznajemo da su u Uroša pucala dvojica napadača. Ranjenog mladića odmah je u svoj automobil ubacio Aleksandar Vavić, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", s kojim je bio njegov prijatelj P. C., i krenuo ka bolnici. Nešto kasnije ih je zaustavila patrola policije, a ekipa Hitne pomoći je preuzela ranjenog.

Kako objašnjava komšinica koja živi u obližnjoj zgradi, u napadu na Uroša učestvovala su dva muškarca, koja su nakon pucnjave pobegla sivim automobilom.

- Iz sna su me trgla tri pucnja, bilo je nemoguće ne čuti ih. Kada sam ustala iz kreveta i pogledala kroz prozor, videla sam parkiran sivi auto nasred puta, a potom i dva momka koja uleću u njega i beže. Kasnije sam saznala da je ranjeni mladić u toj sačekuši zadobio povrede u predelu nogu i genitalija i odmah sam pomislila da je reč o pretnji s obzirom na to da bi ga iz tri pokušaja sigurno ubili da su želeli - rekla je sagovornica iz obližnje zgrade za Srpski telegraf.

Ona takođe dodaje da pucači očigledno nisu marili za to da li će ih neko videti ili ne.

- U blizini gde je ranjen nesrećni mladić, na samo 200 metara, nalazi se košarkaški teren. Omladina se uglavnom noću okuplja tamo i u 22 časa uvek bude nekog. Očigledno su se baš nameračili na tog momka čim su pucali, ne razmišljajući da li će biti svedoka - zaključila je komšinica.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Policija, kako saznajemo, ispituje da li iza ove pucnjave stoji sukob "Alkatraza" i preostalih članova navijačke grupe "Principi", koju vode uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, do sada osumnjičeni za sedam ubistava.

- Samo dan pre pucnjave u Zemunu, na nekoliko zgrada na Karaburmi osvanuli su grafiti ALCZ i Alkatraz, uz natpis "Kićina braća". Ova grupa je bila proterana s tribine Partizanovog stadiona i s Karaburme, na kojoj je operisala Belivukova ekipa. Iza ubistva Ljubomira Markovića Kiće stoje upravo Belivukove ubice. Zasad se ne isključuje mogućnost da je pucnjava u Zemunu odgovor Nevoljinih vojnika na oživljavanje "Alkatraza", koji vodi Aleksandar Vavić - kaže izvor iz istrage.

On podseća da je Belivuk iz zatvora već slao poruke svojoj ekipi koja je još na slobodi "da pucaju i bacaju bombe" da bi tako nastao haos na ulicama, nadajući se da će predsednički, parlamentarni i gradski izbori doneti promenu vlasti i pravosudnih struktura i da će tako i optužnica protiv njega biti izmenjena ili pasti u vodu.

Svedok: Kićino ubistvo naredio Mesar

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u procesu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pred tužiocem je naveo i saznanja o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće u novembru 2019. Kića je likvidiran u blizini benzinske pumpe u Ulici Grčića Milenka, kada je izašao iz balona za fudbal. Hrvatin je naveo da je Markovića sa šest hitaca ubio Ljubomir Lainović, za koga je kasnije čuo da su ga u Španiji ubili pripadnici "škaljarskog klana".

Likvidaciju je naredio, prema Hrvatinu, Marko Miljković, zvani Mare Mesar, da bi se ostale frakcije Partizanovih navijača zaplašile.

- Meni su ljudi iz Kićine grupe rekli da su se začudili što je on ubijen pošto je bio navijač. S Markom sam pričao da je bila logična stvar da udariš na onoga ko je vukao sve konce da bi se ostali zaplašili - objasnio je Hrvatin.

Hapšenje Nevoljine ekipe

Policija je 29. marta upala u stanove i druge prostorije na 22 lokacije na Karaburmi i drugim delovima grada koje su koristili pripadnici organizovane kriminalne grupe okupljene oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. U velikoj akciji uhapšeno je 14 osoba zbog sumnje da su dilovale drogu na dva poznata beogradska splava i u jednom klubu. U pitanju su lokali koje je obezbeđivala ekipa Velje Nevolje. Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 17 osoba, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading