ČOVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Palili su srpske zastave, a nas provocirali!

Autor:

Sport

10.04.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović bez dlake na jeziku.

ČOVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Palili su srpske zastave, a nas provocirali!

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o dešavanjima vezanim za sporni baner u Kaunasu.

Crveno-beli su na meči protiv Žalgirisa odbili da drže baner na kom piše "Stop ratu" u bojama ukrajinske zastave.

- Mi smo Evroligi pet dana pre odigravanja utakmice rekli, znajući kakav performans pravi Žalgiris od početka krize, da mi u takvim performansima ne može da učestvujemo. Možemo da držimo baner gde je neutralna boja, što je plemenita poruka. Ali, u ovoj antiruskoj histeriji se to zloupotrebljava medijski. Da nisu bile boje Ukrajine, držali bi baner - rekao je Čović u "Jutru" na TV Prva i dodao:

Republika

Foto: Twitter printscreen/Eurohoopsnet

Sporni detalj u Kaunasu

- Mi smo u Beogradu to držali i to nije ništa sporno, kao što ste i videli i na svim utakmica. Tri dana pred utakmicu smo obavestili Žalgiris i zamolili ih da bude neutralan baner. Oni nisu pristali na to. Ako nećete da držite baner, gde se evidentno stavljate na jednu stranu, ne morate da držite, tako su nam rekli iz Žalgirisa. Posle toga je krenulo iz publike haranga na naše igrače, stručni štab, sa psovkama Srbije. Četiri dečaka iz Švedske imali su zastave Srbije i njima su zastave oduzete i izbačeni iz hale. Čak ima informacija da su palili zastave Srbije.

U Kaunasu je bilo i provokacijama NATO zastavama.

- U prvom poluvremenu nije bilo NATO zastave. Sve je iskorišćeno da se isprovociramo, da se donese zastava NATO američkih gospodara. Utakmica se završila kako se završila, izgubili smo, a nakon toga je čovek koji radi monitoring utakmica je napisao sve što se dogodilo i Evroliga je pokrenula disciplinski postupak. Ja ne znam šta će biti, ovo je politika u sportu. Nas niko ne može da natera da držimo baner. Šta bi bilo da smo mi terali nekog da drži baner Kosovo je Srbija? Mi imamo pravo na svoje mišljenje, a oni neka donesu odluku. Mi nećemo da politizujemo stvari. Šta bi bilo da smo držali baner? Moramo da slušamo i razmišljanje našeg naroda i navijača, ja se ne stidim odluke koje smo doneli. To je i moj lični stav.

O potezu Erona Vajta rekao je sledeće:

- Videli ste da je naš Amerikanac imao svoj stav. Živeo je u Litvaniji dve godine, pritisli su njega i njegovu ženu preko društvenih mreža. Mi smo mu dali da iznese svoje mišljenje, što ste i videli, nije bilo gušenja od naše strane - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading