AMERIKA U TRANSU: Denver je i definitivno u PLEJ-OFU, još jedna MAESTRALNA partija Nikole Jokića! Da li je sada i PRSTEN blizu? (VIDEO)

Autor:

Sport

08.04.2022

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutno je nezadrživ. Novo sjajno veče srpskog reprezentativca.

AMERIKA U TRANSU: Denver je i definitivno u PLEJ-OFU, još jedna MAESTRALNA partija Nikole Jokića! Da li je sada i PRSTEN blizu? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić još jednom je zadivio Ameriku. Na krilima srpskog košarkaša, ekipa Denvera je na domaćem parketu savladala drugoplasiranu ekipu Zapadne konferencije i time su košarkaši najmnogoljudnijeg grada Kolorada i definitivno obezbedili direktan plasman u plej-of NBA lige.

Na kraju, Denver - Memfis 122:109 (34:30, 36:23, 35:25, 17:31)

Da ne beše opuštanja u poslednjoj deonici susreta, ekipa Memfisa bi put Tenesija krenula doslovce potučena do nogu. Imali su Nagetsi gotovo 30 ponea prednosti pred poslednjih 12 minuta igre, ali su gosti iskoristili nešto ležerniju igru i uspeli da poraz svedu na nivo podnošljivog.

 

 

Proveo je Nikola Jokić 35 minuta na parketu i za to vreme ostvario dabl-dabl učinak, učinako koji se kada je on u pitanju već i podrazumeva. Zabeležio je 35 poena uz 16 skokova, a imao je i šest asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu. Sve navedeno bilo je sasvim dovoljno da tri minuta pre kraja susrete, kada je izašao iz igre dobije ovacije pristalica domaće ekipe u "Bol Areni".

 

 

Pored srpskog košarkaša, u redovima Denvera istakli su se i Eron Gordon sa 22, kao i Vil Barton i Neš Hiland koji su ubacili po 16 poena. Interesantna je podatak da je najbolji strelac Memfisa Dezmond Bejn bio tek peti strelac ovoga meča sa učinkom od 14 poena.

Nakon ovog susreta Denver je sa skorom od 48 pobeda i 33 poraza, kao štio je već rečeno obezbedio plasman u plej-of. Trenutno drže šestu poziciju i ostaje pitanje da li možda mogu i korak više s obzirom da Juta ima isti broj pobeda, ali je jedan meč manje odigran.

Sa druge strane Memfis ima sjajnu sezonu iza sebe. Sa 55 pobeda u 80 odigranih utakmica, u plej-of zasigurno ulaze sa druge pozicije Zapadne konferencije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading