EVROLIGAŠKA SENZACIJA: Evropa je u čudu, "ponos Izraela" demolirao Barselonu!

Autor:

Sport

07.04.2022

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjem 34. kolu ligaškog dela Evrolige, večeras su se sastale ekipe Barselone i Makabija.

EVROLIGAŠKA SENZACIJA: Evropa je u čudu, "ponos Izraela" demolirao Barselonu!

Foto: Tanjug/AP

Koš

Potpuno neočekivano "ponos Izraela" je deklasirao Barselonu u "Blaugrani" rezutatom 104:80 (27:23, 30:23, 19:22, 28:12).

Obe ekipe su i pre ovog susreta obezbedile učešće u plej-ofu. Barselona je tokom cele sezone najviše pružila u elitnom evrospkom takmičenju i sa puno optimizma očekuje ne samo nastavak takmičenja, već ekipa iz katalonske prestonice sa pravom figurira i kao najveći favorit za osvajanje evropske krune u maju mesecu na Fajnal-foru u Beogradu.

Sa druge strane, Makabi, "ponos Izraela" iza sebe ima turbulentnu sezonu, ali su ipak zauzeli poziciju koja im pripada i sada će očekivati ime budućeg protivnika u doigravanje.

Po malo neočekivano Izraelci su bolje ušli u susret. Nakon prve deonice stekli su prednost koju su tokom druge četvrtine uvećali na +11. Odličnu partiju u prvih 20 minuta igre pružili su Džejms Nanali i Skoti Vilbekin koji su već tada imali dvocifren poentesrki učinak.

 

 

Treba istaći da je tokom prvih 20 minuta igre viđena izuzetno požrtvovana borba na obe strane.

 

Početkom treće deonice susreta činilo se da će domaćin uspeti da se vrati u rezutatski egal, ali su Izraelci uspeli da odbiju sve napada Katalonaca i ne samo da su sačuvali prednost, već su u poslednjih deset minuta susreta gotovo ponizili do sada najbolju evroligašku ekipu.

Na kraju su najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili Vilbekin i Nanali sa 20, odnosno sa 18 postignutih poena, dok je u ekipi Barselone bolji od ostalih bio Abrines sa 17 poena.

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading