BOMBA: Sada je sve jasno - Jokić će poneti reprezentativni dres!

Autor:

Sport

04.04.2022

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna nacija željno iščekuje vesti o budućim planovima najboljeg košarkaša NBA lige.

BOMBA: Sada je sve jasno - Jokić će poneti reprezentativni dres!

Foto: Printscreen/Twitter/@NuggetsNationCP

Očigledno je sada sve jasno...

Nikola Jokić če narednog leta poneti dres košarkaške reprezentacije Srbije. Ovu radosnu vest srpskoj sportskoj javnosti saopštile je legenda naše košarke Željko Rebrača.

On je za dnevni list "Kurir" izneo detalje svog nedavnog razgovora sa Jokićem:

- Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA... Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati. Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman.Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju - istakao je Rebrača, a zatim se osvrnuo na činjenicu da su mnogi Jokiću zamerili što je prethodnog leta odlučio da se "odmori" od košarke i preskoči reprezentativne obaveza:

- Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina.  U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da pruži ono najbolje Srbiji. Isto to važi i za Bogdanovića.

Republika

Foto: Starsport

Željko Rebrača

 

Treba napomenuti da ekipu selektora Svetislava Pešića naredne obaveze očekuju već krajem juna i početkom jula kada će u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. odmeriti snage sa nacionalnim selekcijama Letonije i Belgije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading