PRODISALI NAKON UTAKMICE: Cibona umalo SMRTONOSNA za Zvezdu!

Autor:

Sport

21.03.2022

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radonjić dao izjavu nakon meča.

PRODISALI NAKON UTAKMICE: Cibona umalo SMRTONOSNA za Zvezdu!

Foto: Starsport

Dejan Radonjić

KK Crvena Zvezda je u okviru 23. kola ABA lige igrala u Zagrebu na gostovanju Ciboni.

Trener Crvene Zvezde, Dejan Radonjić, zadovoljan je nakon teškog gostovanja rezultatom 78:74.

- Izuzetno bitna pobeda. Cibona je u dobrom ritmu, veoma dobro igra, mlada i talentovana ekipa, veoma motivisana. Videlo se da smo umorni - izjavio je nakon meča.

Imao je reči hvale za protivnika.

- U našem ritmu i trenutnoj situaciji izuzetno značajna pobeda. Jako teško gostovanje. Cibona je u dobrom ritmu, jako dobro igra, mlada je i talentovana ekipa, veoma motivisana. Mi smo putovali iz Barselone, pa smo juče opet bili na putu. Uz to smo značajno oslabljeni, jako bitni igrači su van stroja. Adaptiramo se na tu situaciju, vidi se i da smo umorni - rekao je Radonjić.

Dao je svoju analizu i sud o današnjoj utakmici.

- Utakmica je bila interesantna. Bilo je perioda kada smo dobro igrali, kada je Cibona igrala jako dobro, u naletu. Uspeli smo posle serije 16:0 nekako da se vratimo i na kraju dođemo do boljeg rezultata nego u prvom delu. Nastavak jako slab, Cibona odlična. Tražili smo rešenja, kako da budemo dovoljno dobri u oba pravca tokom poslednje četvrtine. U jednom trenutku je bilo dobro, pa opet pad. Mislim ipak da smo u poslednjih par minuta bili dosta dobri u odbrani i napadu - prokomentarisao je.

Istakao je Luku Mitrovića i Nikolu Ivanovića kao ključne igrači u ovoj pobedi.

- U trenucima kada nam je bilo bitno da dođemo do nekih rešenja koja su bila potrebna uspeli smo preko Mitrovića da napravimo neke stvari, a u drugom delu poslednje četvrtine posebno dobru rolu odradio je i Ivanović. Odbrambeno smo bolje odreagovali, bili čvršći, sa boljom koncentracijom. Tražili smo rešenja i uspeli - pohvalno je govorio.

Otkrio je da je ovo bila najneizvesnija utakmica sa Cibonom u poslednjih nekoliko godina.

- Taj tim Cibone je bio dobro posložen. Potencijal veliki, dovoljno iskustva, jak na bitnim pozicijama. Mi smo igrali pred Fajnal for ovde utakmicu i jedva uspeli da slavimo. Bilo je jasno da neće biti lako. Cibona je odigrala taj duel veoma kvalitetno, mi nismo bili na adekvatnom nivou iz različitih razloga, ali mislim da je taj tim bio veoma dobar i mislim da je bio potcenjen. Kada se uporedi, mislim da Cibona sada ima veoma talentovan tim. Da ima puno potencijala, veliki broj interesantnih momaka na jednom mestu. Sad treba da se čeka i da se radi - rekao je.

Ovo je izuzetno bitna pobeda za crveno-bele u borbi sa Partizanom za prvo mesto na tabeli.

- To je i pred početak bio cilj, da budemo na prvom mestu. Smatram da može da bude značajno. Ne mora, ali može da bude. Da smo na prvoj, drugoj i trećoj, mislim da imamo kapaciteta da se u svakom slučaju nadamo dobrim stvarima, ali da je bolje da se krene sa prve pozicije, bez ozbira ko će biti prvi protivnik. Naravno posle toga, nadamo se i finalu - zaključio je.

Ovo je 19. pobeda za Crvenu Zvezdu u ABA ligi ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading