UDARNA VEST! Delije ne mogu da DOČEKAJU: Veliki miljenici navijača se VRAĆAJU u Zvezdu?

Autor:

Sport

01.03.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači se nadaju da bi crveno-beli mogli da dovedu Berona, Lojda i Brauna, koji su napustili izbačene klubove iz Evrolige Zenit i Uniks zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini.

UDARNA VEST! Delije ne mogu da DOČEKAJU: Veliki miljenici navijača se VRAĆAJU u Zvezdu?

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde sa Žukovom levicom

Delije sanjaju povratak Bilija Berona, Džordana Lojda i Lorenca Brauna na Mali Kalemegdan! Navijači Crvene zvezde se nadaju da bi uprava kluba mogla da iskoristi trenutnu situaciju u ruskim klubovima i vrati bivše igrače. Naime, CSKA, Zenit i Uniks su raspustili strane igrače nakon što ih je Evroliga u ponedeljak suspendovala iz elitnog takmičenja, kao odgovor na rat u Ukrajini, koji je pokrenula Rusija.

STRANCI NAPUSTILI RUSIJU

Strani igrači, u velikom broju, već su napustili Rusiju, a pristalice crveno-belih nadaju se da bi Beron, koji je igrao za srpskog šampiona od 2018/20, kao i Lojd, koji je bio 2020/21, mogli iz Sankt Peterburga da se vrate u Beograd. Ista situacija je i sa Lorencom Braunom, koji je ove sezone branio boje tima iz Kazanja, a Zvezdin dres je nosio u sezoni 2019/20.

Republika

Foto: Starsport

Beron i Lojd

Eventualni povratak bivših igrača bio bi od velikog značaja za srpski klub, posebno što će nakon suspenzije ruskih klubova crveno-beli imati izgledne šanse za plasmana u top 8 fazu Evrolige. Međutim, želje su jedno, ali realnosti nešto sasvim drugo. Naime, još nije poznato da li su ovi igrači i zvanično napustili klubove, a i prelazni rok u Evroligi je odavno završen.

POSEBNE DOZVOLE

- Dosta stvari bi moralo da se reši da bi neki klub sad mogao da dovede pojačanje u Evroligi. Prelazni rok je bio u decembru, između 17. i 18. kola takmičenja, i timovi više nemaju prava da dovode pojačanja. U tom slučaju čelna organizacija bi morala da izda posebnu dozvolu za dovođenje igrača. Takođe, ni klubovi se još nisu oglasili kakav je status stranih igrača koji su napustili Rusiju. Ne zna se da li su oni i zvanično raskinuli ugovore ili nisu. Mora dosta stvari da se reši da bi ostali timovi mogli da dovode igrače iz CSKA, Zenita i Uniksa - objasnio nam je naš izvor blizak Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading