OVO SE NIJE MOGLO OČEKIVATI: Kako će GROBARI reagovati? Vujošević HVALI Crvenu zvezdu!

Autor:

Sport

16.02.2022

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji trener Košarkaškog kluba Partizan, u opširnom intervjuu kojeg prenose beogradski mediji dotakao se mnogih aktuelnih tema.

OVO SE NIJE MOGLO OČEKIVATI: Kako će GROBARI reagovati? Vujošević HVALI Crvenu zvezdu!

Foto: Starsport

Duško Vujošević, trener koji u svom posedu ima 12 titula nacionalnog šampiona, pet trofeja namenjenih pobedniku nacionalnog kupa, pet regionalnih titula, jedan trofej namenjen pobedniku međunarodnog Kupa Radivoja Koraća, nije mogao, a da se prvo ne dotakne teme povratka Željka Obradovića na klupu trofejnog kluba:

– Značajna je stvar što se Žoc vratio u domaću košarku i Partizan. Ima ogromnu harizmu i magnetnu snagu da privuče igrače, zbog rezultata koje je postigao, a koji su po meni, neponovljivi. Naravno da je njegova pojava izazvala reakcije i usijanja i kod drugih klubova, Zvezde pre svega, da pokažu da su i u ovoj situaciji konkurentni za titule. Sigurno da je dobro za našu košarku, a videćemo kako će to izgledati, pošto ne volim da u toku sezone i pre kraja takmičenja komentarišem, ali smatram da je Željkov dolazak, dolazak na duge staze. Ova godina je specifična za njega, jer je tim u velikoj meri promenjen. Igrači su dovođeni na brzinu, što nosi svoje probleme i potrebno je vreme da se to sve složi i da se stvori hemija. Žoc će do kraja sezone postati svestan situacije i kvaliteta ovih košarkaša, pa da će sledeće napraviti jedan tim po njegovom ukusu i za koji on u punom kapacitetu može da odgovara. Partizan je već napravio uspeh time što je Obradović vraćen u klub - smatra Vujošević.

Ljubimac Grobara prokomentarisao je i aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona, ekipu Crvene zvezde koju godinama u nazad sa velikim uspehom predvodi Dejan Radonjić:

– Crvena zvezda ima dobar, ratnički tim, koji dobro radi, vrlo dobro je vođen, igraju veoma čvrstu odbranu. Po stilu rada Radonjića liči na Partizan nekada - istakao je Vujošević, a zatim se osvrnuo i na pitanje novinara da uporedi "njegov" Partizan, sa današnjim Večitim rivalom:

– Kad neko napravi neki uspeh u određenom periodu, zaslužio je pravo da ga ne upoređuju sa nekim drugim ko je ostvario uspeh u nekom drugom periodu. Kao što ne upoređujemo Leonarda da Vinčija i Pikasa. Svako vreme ima svoje metode rada, specifičnu vrstu treninga… Ali onaj Partizan je najčešće dobijao onu prethodnu Zvezdu, sa Radonjićem, a ova Zvezda treba da se takmiči s ovim Partizanom - poručio je Vujošević.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Duško Vujošević

 

Za kraj, legenda KK Partizan dotakla se i teme reprezentacije, novog selektora Svetislava Pešića i činjenice da se neretko dešava da igrači odbojaju da se pozovu "pod nacionalnu zastavu":

- Komplikovana je priča i u svakom slučaju smatram da treba da se napravi žrtva za reprezentaciju i da se igra za zemlju gde si rođen. Komplikovana, jer ni reprezentacija često nije ognjište i baza za pravljenje velikih karijera. Pokazalo se da to može da se preskoči i bez toga može da se napravi karijera, pa se samim tim gubi velika obaveza prema nacionalnom timu. S druge strane, mora da se u više nivoa radi na povećanju konekcija s tim igračima i tu mora da se bude angažovan, kako iz košarkaškog saveza i stručnog štaba, do nekih većih državnih organa, da se napravi kompletan napor da se sastavi maksimalno kvalitetan sastav. Da se u takvom kontekstu napravi uspeh, i onda bi to izazvalo određene reakcije i javnosti i publike, pa bi i igračima bilo drago da dođu tamo gde su doživeli neke lepe stvari. Mislim da je dobar potez što je postavljen Svetislav Pešić za selektora. On je zdrav i energičan čovek, koji je ušao u evroligašku penziju. On je trener nivoa Evrolige, a opet neko ko će sa punim kapacitetom biti u KSS i raditi ono što je potrebno - zaključio je Duško Vujošević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading