NBA: Magija Dončića, Embid se RAZGOROPADIO protiv Sakramenta, Golden Stejtu DRAMA sa Bruklinom! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.01.2022

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između subote i nedelje nastavljena je regularna NBA sezona, odigrano je šest utakmica, a na parketu nije bilo srpskih košarkaša.

NBA: Magija Dončića, Embid se RAZGOROPADIO protiv Sakramenta, Golden Stejtu DRAMA sa Bruklinom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Slovenački košarkaš Luka Dončić

Dalas je kod kuće deklasirao Indijanu rezultatom 132:105, na krilima fenomenalnog Slovenca Luke Dončića. Bivši igrač Real Madrida je susret završio sa dabl-dabl učinkom od 30 poena i 12 asistencija, uz sjajnih 12/21 iz igre (4/9 za tri), dok srpski centar Boban Marjanović nije igrao. Kod Pejsersa, koji su gubili tokom čitavog toka duela, prednjačili su Vašington Džunior sa 22, odnosno Sabonis sa 21 košem.

Golden Stejt je u San Francisku nadigrao Bruklin sa 110:106, a krilni centar Nemanja Bjelica nije ulazio u igru. Voriorsi su slavili u neizvesnoj završnici, iako njihov najbolji igrač Stef Kari nije imao svoje veče. Sjajni šuter je zabeležio loše procente iz igre (5/18 ukupno, 3/10 trojke), a dao je 19 poena, uz osam uspešnih proigravanja. U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Vigins sa 24 koša, dok Netsima nisu pomogla ni 32 poena Kajrija Irvinga.

Džoel Embid je nosio Filadelfiju do tesnog trijumfa protiv Sakramenta (103:101) sa fenomenalnih 36 koševa i 12 uhvaćenih lopti, dok je tandem Tejtum/Braun doneo Bostonu pobedu nad Nju Orleansom sa 69 poena kombinovano. Toronto je "iščupao" trijumf nad Majamijem nakon produžetka (124:120), uprkos 37 poena Džimija Batlera, a Memfis je lako izašao na kraj sa Vašingtonom (115:95). Najzaslužniji za slavlje Grizlisa bio je Morent sa 34 poena, na drugoj strani Kuzma je postigao 30, dok bivši šuter Partizana Davis Bertans nije igrao.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading