ABA LIGA: Nakon drame, Zvezda trijumfovala u Stožicama!

Autor:

Sport

24.01.2022

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nesrećnog poraza u Vilerbanu, košarkaši Crvene zvezde gostovali su u okviru 17. kola regionalne ABA lige u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije.

ABA LIGA: Nakon drame, Zvezda trijumfovala u Stožicama!

Foto: Starsport

U derbiju ove runde regionalnog takmičenja, zvanični srpski i regionalni šampion, ekipa Crvene zvezde ostvarila je veoma važan trijum nakon drame u Ljubljani rezultatom 82:83 (28:28, 15:15, 22:21, 18:18).

Domaćin je bolje ušao u susret. Već nakon petnaestak sekundi igre Murić je pogodio za tri poena, a ekipa Crvene zvezde do prve prednosti stiže početkom trećeg minuta prve deonice, kada je nakon pogotka Nejta Voltersa na semaforu stajalo 7:6 u korist beogradskog kluba. U nastavku prve deonice uglavnom se igralo poen za poen, a domaćin je uglavnom bio u prednosti koja je maksimalno iznosila devet poena na dva i po minuta pre kraja prve četvrtine (27:18). Ipak, do kraja ovog perioda Crvena zvezda serijom 10:1 stiže do izjednačenja, pa se na prvi odmor odlazi sa rezultatom - 28:28.

 

 

Druga četvrtina započinje nešto boljom igrom Crvene zvezde koja uspeva da stigne i do četiri poena prednosti, ali Ljubljančani ne dozvoljavaju Evroligašu da se odlepi. Niti jedna ekipa ne uspeva do kraja drugog perioda da stigne do prednosti veće od tri poena i u takvoj konstalaciji snaga na i na "veliki odmor" se odlazi sa rezultatskim egalom - 43:43.

 

 

Treći period donosi buđenje Nikole Kalinića i Ostina Holinsa koji su zatrpali koš Ljubljančana šutevima za tri poena, ali sve dobro u napadu crveno-beli su upropastili nizom grešaka, kao i lošom igrom u odbrani. 

 

 

Imala je Crvena zvezda u ovom periodu igre i prednost od sedam poena razlike i to u dva navrata (53:60 i 56:63), ali su košarkaši Cedevita Olimpije u finišu, prevashodno zahvaljujući nekadašnjem košarkašu srpskog šampiona, Jaki Blažiču uspeli da uhvate rezultatski priključak. Veliki problem za Crvenu zvezdu bila je i četvrta lična greška Nikole Kalinića na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine.

Ipak, po prvi put na ovom meču jedna četvrtina se završava prednošću jedne od ekipa. U poslednjih deset minuta igre Crvena zvezda je ušla sa minimalnom razlikom - 64:65.

 

 

Poslednja deonica započinje sa dve uzastopne trojke kapitena crveno-belih košarkaša Branka Lazića, čime gosti odlaze na pet poena prednosti, a to je prouzrokovalo i da se u dvorani "Stožice" začuje pesma Zvezdinih navijača.

 

Ponovo su košarkaši Crvene zvezde, prevashodno sopstvenim greškama dozvolili domaćinu da se "vrati u igru", pa su Ljubljančani u poslednja četiri minuta igre ušli sa dva poena prednosti, a trojkom Ferela na dva minuta pre kraja susreta, Ljubljančani stižu do velikih +5 (80:75).

Na 1:11 minuta pre kraja susreta Nikola Ivanović, kome ništa nije polazilo od ruke tokom ovog susreta, preciznim šutem za tri poena vraća potpunu neizvesnost u meč, a zatim na sedam sekundi pre kraja meča sa linije slobodnih bacanje donosi ekipi trenera Dejana Radonjića i poen prednosti. U preostalom vremenu Ferel nije bio precizan u šutu za tri poena i Crvena zvezda stiže do veoma važnih bodova u Ljubljani - 82:83.

 

 

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Ostin Holins sa 18 i Nejt Volters sa 14 poena, dok su se u ekipi Cedeita Olimpije istakli nekadašnji članovi ekipe sa Malog Kalemegdana Jaka Blažič i Alen Omić koji su zabeležili 21, odnosno 12 poena, a Ougust je imao učinak od 13 postignutih poena.

U narednom 18. kolu crveno-beli 30. januara u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuju Mornar iz Bara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading