POKAZAĆEMO ZUBE: Košarkaš Zvezde istakao da TOP 8 nije cilj, ali da se zna šta se od njih očekuje!

Autor:

Sport

13.01.2022

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JEdan od najboljih košarkaša Crvene zvezde u aktuelnoj sezoni, za "B92" izneo je viđenje ostvarenog u svim takmičenjima, ali se osvrnuo i na po malo neočekivani povratak na Mali Kalemegdan..

POKAZAĆEMO ZUBE: Košarkaš Zvezde istakao da TOP 8 nije cilj, ali da se zna šta se od njih očekuje!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović je izjavio:

- Mislim da smo timski odradili jedan veoma dobar posao, od početka priprema pa do sadašnjeg dana. Kažem od početka priprema jer je tu počelo sve da se gradi, šta će se nadovezati na to tokom sezone. Imali smo objektivnih problema sa povredama, taman se jedan vrati, drugi igrač ispadne iz rotacije zbog povrede, ispadne iz ritma, pa sve to treba pokriti, nadomestiti, pokriti nedostatke, pa uvesti igrače koji se vraćaju uvesti u ritam... Sve je to bilo teško, ali mislim da smo napravili jedan dobar posao i rezultatski i ono što smo radili na terenu - kaže Mitrović.

Prošle sezone je igrao za Budućnost i igrao je protiv Zvezde u finalu ABA lige.

- Teško je oceniti da li je tim prošle sezone bio bolji nego ovaj, posebno jer nisam bio tu i malo je nezahvalno pričati iz tog ugla. Na kraju je taj tim osvojio tri titule, sve ono čemu mi težimo ove, nadam se da ćemo barem ponoviti taj uspeh.

Da li je očekivao da će se vratiti u Zvezdu?

- Nakon mog odlaska, nakon svega što se dešavalo u mom prvom mandatu, nakon mnogo trofeja, nakon mnogo uspeha, negde prirodno očekivati da će naši putevi ponovo ukrstiti. Sve ono što se meni dešavalo otkad sam otišao iz Zvezde, nije moglo nagoveštati da ću se vratiti tako brzo i igrati za Zvezdu ponovo. Imao sam problema sa povredama, lutao u formi, tražio se kroz različite ekipe i bio sam pomalo iznenađen kada je došao poziv Zvezde, ali istovremeno srećan i ponosan.

Ne igra više na poziciji četiri toliko, više peticu, ali ta promena došla je odavno, što mnogi i ne znaju.

- Nisam igrao dok sam bio u Crvenoj zvezdi, ali prethodnih godina sam bio van očiju javnosti i ispod radara, pa ljudi možda iz tog razloga ne znaju. U sezoni u kojoj sam igrao u Španiji igrao sam centra i tu sam negde tih godina promenio poziciju, tačnije upoznao se sa pozicijom. Prošle sezone u Budućnosti sam igrao mnogo više na krilnom centru. 

Da li je to do Milojevića, koji dobro radi sa centrima?

- Ja sam prvobitno doveden pre Miloja u Budućnost i doveden sam kao četvorka, to im je bilo potrebno tada. Došao sam kao ispomoć na poziciji četiri, nekada je to izgledalo dobro, nekada nije. Kraj sezone je bio individualno dobar za mene i to je nešto najbitnije.

Sa petice na četvorku, pa na peticu...

- Današnja košarka zahteva od svih igrača da u svakom trenutku pokriju više pozicija, zavisi i od meča i od protivnika i kako on igra, šta se dešava na utakmici, to je gomila faktora i mnogo je prilagođavanja i na samom meču. Nema više jasno određenih pozicija, jedinice, dvojke, trojke, četvorke i petice, sve se to gubi polako u današnjoj košarci, mnogo je bitnije prilagoditi se. Nije mi više petica ona petica što je nekad bila, košarka se menja i sve se menja, pa i zahtevi od igrača.

Evroliga ove sezone.

- Evroliga iz godine u godinu je sve jača, sve izjednačenija. Fizički je zahtevnija svake godine, mnogo je utakmica, povećao se broj utakmica, broj duplih kola. Da li je to dobro ili ne, možda nije pitanje za mene, ima ko se time bavi, ali sve u svemu kvalitet lige i košarke je na izuzetno visokom nivou. Više dolazi do izražaja kada se igra u brzom tempu, nema vremena za pripremu, neko nekad nema ni dan dva za pripremu naredne utakmice, pa onda dolazi do iznenađenja i iznenađujućih rezultata. Nema ekipe koja dominira sem Barselone i Reala koji su sami na vrhu, sve ostalo je svako svakog može da dobije i nijanse odlučuju svaki meč. Trenutna inspiracija, bolji dan, sve to zavisi.

Da li Zvezda može do TOP 8?

- Nikako to nije jedan od naših primarnih ciljeva i naših imperativa ove sezone. Zna se dobro šta su primarne ambicije i šta su ciljevi i šta se očekuje i zahteva od nas. Prošlo je već pola sezone i pokazali smo da nećemo biti samo posmatrači i učesnici u ovoj ligi, da možemo da se nadmećemo sa svima, da ćemo svima pokazati zube. Do sada smo ostvarili neke velike pobede, siguran sam da će ih biti još ako budemo pravi, mi ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno, treniraćemo i radićemo za dobar rezultat, mi svaki meč idemo na pobedu. Koliko je realno i koliko stvarno možemo, videćemo na kraju sezone kad se podvuče crta - zaključio je Luka Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading