NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST: Selektor objavio autobiografiju!

Autor:

Sport

13.01.2022

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić promovisao je svoju autobiografsku knjigu pod naziivom "Moja igra - moj put".

NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST: Selektor objavio autobiografiju!

Foto: Tanjug

Osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu 2001. godine i svetske titule u Indijanopolisu godinu dana kasnije, Svetislav Pešić, na promociji knjige je izjavio:

- Uvek sam mislio da mi treneri koji smo došli do nekog nivoa, imamo obavezu da podelimo to znanje, imali smo mnogo trenerskih klinika, ja sam napisao mnogo publikacija, sve što sam imao u sebi, hteo sam jednog dana, kada imam vremena, a najbolje je dok sam još akvitvan, da sve to moje iskustvo, znanje, događaje, neke uspehe, razočarenja i prepreke pretočim u jednu knjigu. Bilo je tu i prepreka. Sam ništa u životu, imao sam profesora Karalejića, kada sam ga pitao da li će biti moj pomoćni trener, rekao mi je kako ću da budem kada sam ja profesor doktor košarke, kasnije se predomislio. U ovom našem poslu treba znati sarađivati, ne koristiti naše pomoćne trenere, nego sarađivati sa njima. Bila je korona pa sam imao više vremena da se ovome posvetim - poručio je Pešić.

Republika

Foto: Tanjug

 

 

Promocija nije mogla da prođe bez priče o legendarnom susretu u Indijanopolisu protiv selekcije SAD-a:

- Ja sam bio trener te ekipe, kad je počela utakmica, tu su igrači i treneri. Kada je počela utakmica pitam se kako ćemo mi ove da dobijemo. To je atletika, brzina, skok, tehnika... apsolutno ne veruješ. Ali ti si tu, imaš neki plan na koji možemo da se držimo nekog plana. Mi treneri ne apladuramo kada naši igrači postignu koš, već se držimo plana. Divac je tada odigrao najbolju utakmicu u životu - rekao je Kari, a na to se nadovezao Divac.

- Gledao je malo mojih utakmica - počeo je šalom, a zatim nastavio:

- Nije Kari insistirao da se vratim zbog Angole, jer se računalo da ćemo igrati sa Amerikancima, planirali smo da bude finale, bilo je četvrtfinale, na kraju smo uspeli da ih pobedimo. Videli smo neke njihove slabosti, kada kreneš na utakmicu igraš da dobiješ, kada smo videli da smo tu, više nije bilo povratka. Svi su dali svoj doprinos. Jeste bio veliki uspeh, dobiti Amere, izbaciti ih iz borbe za medalju i na kraju osvojiti svetsku titulu.

 

 

Na promociji je bio prisutan i Dejan Bodiroga koji se prisetio slavnih dešavanja iz tog perioda:

- Mnogo je bilo zahtevno, jer i pre Indijanapolisa smo imali F4 sa Panatinaikosom u Bolonji koji smo osvojili. Posle te sezone, koja je bila iscrpljujuća, slede pripreme sa reprezentacijom, pa Indijanapolis, veliki uspeh, posle toga dolazi Kari i kaže imamo tri dana, moramo da idemo u Barselonu. Posle takvog uspeha očekuješ da podeliš uspeh sa narodom, ali i to pokazuje koliko je Kari bio posvećen. Došli su novi igrači, Barsa je 7 sezona imala neuspehe na F4, bio je veliki pritisak da moramo odmah da osvojimo, jer je F4 bio u Barsi. Ali uspeli smo u tome zajedno, jednim timskim radom, posvećenošću i osvojili smo sva tri trofeja te sezone - zaključio je Bodiroga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading