HAOS U REPREZENTACIJI! - Sjajni šuter se sukobio sa selektorom. Pešić ga odmah odstranio iz tima

Autor:

Sport

03.01.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac Savezne Republike Jugoslavije, Vlado Šćepanović, osvrnuo se na sukob sa selektorom Svetislavom Pešićem koji9 datira još od 2002. godine.

HAOS U REPREZENTACIJI! - Sjajni šuter se sukobio sa selektorom. Pešić ga odmah odstranio iz tima

Foto: Starsport

On se u novogodišnjem intervjuu za podgoričke "Vijesti" osvrnuo na svoju reprezentativnu karijeru, sa posebnim osvrtom na velike uspehe jugoslovenske košarke na Evropskom prvernstvu u Istanbulu 2001. godine, kao i Mondobasketu u Indijanopolisu 2002.

- Evropsko prvenstvo u Istanbulu je kruna moje karijere. Prvenstvo i utakmica protiv Turske su zenit i kruna moje karijere, što je rezurtiralo i takvom partijom u finalnom meču. Od svoje 12 godine bio sam predan gladijatorskom životu. Usled toga mnogo se propusti i na kraju sve stane u samo jednu utakmicu i jedan momenat. To je ono što svi sanjamo. Da dođete u situaciju da ostvarite svoj cilj. Da krunišete rad i predanost ovom sportu. Nešto što čoveku ostaje do kraja života - započeo je vanserijski šuter

I pored sjajne forme Vlado Šćepanović nije bio deo ekipe koja je ostvarila vanserijski uspeh u Indijanopolisu, kada je na putu ka svetskom tronu srušen i američki "Drim tim": O razlozima izostanka Šćepaović je rekao:

- Došlo je do neslaganja sa selektorom Pešićem tokom jedne pripremne utakmice. Ni ja nisam bio lagan za saradnju. Neko sam ko je po prirodi pobednik i teško se borim sa nepravdom. Osetio sam da postoji nepravda. Pešić je reagovao na trenerski način, ali smo pored svega ipak ostali u korektnim odnosima. Posle toga smo se videli i pričali. Ostaje žal što nisam bio u Indijanopolisu, ali ostaje i žal za neosvojenom olimpijskom medaljom, kao i Evroligom.

Republika

Foto: Starsport

Vlado Šćepanović konačno otvorio dušu

 

Šćepanović ipak podržava Pešićev povratak na kormilo srpske košarkaške reprezentacije:

- Kao i što je povratak Obradovića u Partizan doneo pozitivne stvari, tako se i od Pešića očekuje da svojim autoritetom napravi pozitivne stvari za srpsku reprezentaciju. Mislim da je to dobra stvar u ovom momentu, ali ipak nikada se ne zna. Ako nemate kvalitetne igrače u kvalifikacijama, onda je sve teško i ništa nije garancija. Ovakav sistem takmičenja ne dozvoljava da imate najbolje košarkaše u datom momentu na raspolaganju. Samim tim sve je to jedno veliko pitanje i ne zavisi puno od trenerskog imena. - zaključio je proslavljeni jugoslovenski košarkaš koji je sa crno-belima osvojio dve šampionske titule i jedan trofej u nacionalnom kupu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading