BIO JE TO DOBAR ŠUT ALI ĆE BOLETI: Jokić se oglasio nakon promašaja u poslednjim sekundama (VIDEO)

Autor:

Sport

04.11.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč u kojem je srpski košarkaš Nikola Jokić pružio najbolju partiju do ovog dela sezone , u kojoj je postigao 34 poena, će ipak ostati upamćem po tome što je Nikola u poslednjim sekundama promašio šut za produžetak protiv ekipe Memfisa.

Republika

Foto: YoutubePrintskrin/Denver Nuggets

Nikola Jokić

On je, naime,  imao šut kojim bi izborio produžetak za Nagetse, međutim, šut je bio kratak, ali i treba napomenuti i da je Džekson najverovatnije napravio faul u želji da izblokira srpskog centra. Međutim, sudije se nisu oglašavale.

Nakon ove dramatične završnice, oglasio se i Jokić.

- Imali smo tajm-aut, zatim sedam ili osam sekundi. Suštinski je ostalo četiri ili pet sekundi za akciju i razmišljao sam o tome ko će da me čuva. Džekson je brz, dobar, dobro se kreće, skočan je i ume da izblokira šut. Nisam želeo da idem desno jer je u reketu mogao da se pojavi još neko i ne želim da dođem do tako teškog šuta. Zato sam malo sačekao i otišao u sredinu, rekao sam da ću taj šut uzeti i zaista se osećam komforno pri ovakvim situacijama. Nemam dilemu oko ovoga, to je dobar šut - rekao je Jokić.

O tome da li je bio fauliran pri šutu, Jokić je kratko odgovorio:

- Ne znam, mislio sam da će biti faul, momak je išao pravo na mene i… To je malo bolno, biće bolno, ali mislim da ću preživeti - istakao je Nikola a zatim progovorio i o svojoj liderskoj poziciji u timu:

- Svi me gledaju kao lidera i moram da budem mnogo bolji. Ne treba njih kriviti. Ja sam tu, pa onda svi ostali. Nije ovde samo jedan momak, ne možete da govorite samo o klupi, starterima, treneru. Sve je kolektivno. Ja sam prvi, pa onda svi ostali u grupi - zaključio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading