MLADIĆ (25) GODINAMA UTERIVAO MEŠTANIMA STRAH U KOSTI: Od starice ukrao 120.000 dinara, ima podebeo dosije a sada je konačno iza rešetaka

Autor: Republika

Hronika

04.11.2021

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Badovinaca u Mačvi spavaće mirno narednih mesec koliko će A.G. (25) provesti u pritvoru, nakon što je, po ko zna koji put, juče uhapšen. Ovog puta je "pao" zbog drske krađe u noći između 24. 25. oktobra.

Republika

Foto: MUP Srbije

A.G. uhapšen zbog drskekrađe u noći između 24. i 25. oktobra, ilustracija

Znajući da je Draginja J. bolesna i da se leči u bolnici, on je ušao u njenu kuću i ukrao 120.000 dinara koje je žena sakrila ispod jastuka u spavaćoj sobi.

Veče pre toga je provalio u jedan lokal u selu, koji je bio prazan jer izvesno vreme ne radi, a kada je slučajno naišao gazda, A.G. je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija iz Bogatića je brzo rasvetlila oba krivična dela. A.G. je sa krivičnim prijavama za tešku krađu i krađu u pokušaju priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, a nakon saslušanja sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

Inače, ovaj mladić je po nedelima dobro poznat u svom selu, ali i policiji. Poslednjih nekoliko godina meštanima Badovinaca uteruje stah u kosti i svi ga se plaše, a njegov policijski dosije je poprilično debeo, sa više od 20 krivičnih prijava.

U pritvoru je poslednjih godina proveo dosta vremena, ali još nije osuđen ni za jedno krivično delo za koje je osumnjičen.

Razbojništva, krađe, fizički napadi, pljačke - samo su neka nedela zbog kojih je A.G. hapšen i ponavljao ih nakon što bude pušten iz pritvora.

Pored ostalog, u avgustu pre tri godine je uz pretnju nožem opljačkao dr Rada Milutinovića u njegovom stanu, a dva meseca ranije provalio je u stan doktorke Ljubice Dragišić. Osumnjičen je, pored ostalog i za prebijanje profesora istorije Rajka Garibovića, pljačku pošte, razbojništvo u apoteci...

- Taj mladić teroriše celo selo. Ljudi su u strahu i plaše da će biti njegova meta, naročito stari ljudi. Kad mu treba para, verovatno za drogu, on ne bira kuću u koju će da provali. Mirni smo jedino kada je u zatvoru - kaže meštanin Badovinaca.

(Republika/Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vladimir

04.11.2021 09:37

Moli se ordinirajuci sudija da ga osudi na 40 godina robije da se vrati mir u Macvu i Badovince.

bager

04.11.2021 17:31

@Vladimir - Verovatno da mu je taj sudija neki rod ,,pa drzi prijave u neku fijoku