HRABRA ZVEZDA PALA U MOSKVI: Crveno-beli pružili snažan OTPOR, Klajburn i Šved NOSILI CSKA do pobede! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

15.10.2021

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od CSKA u Moskvi, u 4. kolu Evrolige, rezultatom 78:76..

Republika

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić sa igračima

Crveno-beli su odigrali sjajne tri četvrtine, tokom kojih su držali egal protiv favorizovanog rivala, ali je na kraju presudio kvalitet domaćina oličen, pre svega, u Klajburnu, Švedu i Lundbergu koji su pogađali kada se lomio meč!

Pobednički sastav predvodio Vil Klajburn sa 18 poena, Aleksej Šved je dodao 16, a Bolomboj je dodao 11 koševa, uz pet skokova.

Kod Zvezde, Volters je postigao 16 poena, Kuzmić je bio sjajan sa 14 i četiri uhvaćene lopte, a dvocifreni su bili i Kalinić sa 11 i Ivanović sa deset.

"Armejci" sada imaju skor 3:1, dok je četa Dejana Radonjića trenutno na polovičnom učinku nakon četiri runde elitnog takmičenja. U narednom kolu u Beograd stiže berlinska Alba, a Zvezdu prethodno očekuje duel protiv Cedevita Olimpije u okviru ABA lige.

Tok duela iz Moskve mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

CSKA - Crvena zvezda 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19)

4. četvrtina

Kraj susreta, pobeda CSKA rezultatom 78:76

10. minut - Klajburn je stavio tačku na meč, pogotkom na 41 sekundu pre kraja, CSKA je došao do nedostižnih 78:71. Do kraja su Ivanović i Kalinić, trojkom u poslednjoj sekundi uspeli samo da ublaže poraz...

9. minut - Ključnu trojku je pogodio Aleksej Šved (76:71), Ivanović je promašio na drugoj strani, CSKA pred trijumfom...

7. minut - Nikita Kurbanov je prekinuo seriju Zvezde od 9:0, pa je ponovo rezultat bio izjednačen - 71:71. Neiskorišćen napad gostiju kaznio je Lundberg novim polaganje za vođstvo "Armejaca" od 73:71!

5. minut - Nova trojka za Zvezdu, preko Kalinića, Itudis je uzeo minut odmora, ali je Kalina ukrao loptu rivalu. Napad crveno-belih je iskoristio Volters, poentirao je u padu za 69:67.

3. minut - Sudije su propustile da dosude nesportski faul Heketa, što je rezultiralo serijom domaćih od 5:0. Fojtman je dao trojku, Šved upisao nove poene, domaćin se odlepio na 65:59. Kaljburn je poentirao preko Kalinića za najvećih "plus osam", a niz CSKA prekinuo je Volters, van linije 6,75 - 67:62.

1. minut - Klajburn je novom trojkom "otvorio" poslednju četvrtinu, a Lazarević je pogodio oba slobodna bacanja. "Armejci" vode rezultatom 60:59.

Pred odlučujući kvartal, rezultat je izjednačen - 57:57!

10. minut - Simonović je pogodio pored Klajburna, ali je Šved pogodio na isteku treće deonice veoma važnu trojku za egal!

9. minut - Seriju promašaja na obe strane prekinuo je Vil Klajburn za 54:55, Zvezda sa vođstvom ulazi u finiš trećeg kvartala.

7. minut - Davidovac je postigao koš za goste, Bolobmoj se razigrao u redovima domaćina, izabranici Dejana Radonjića održavaju tri poena viška - 52:49. Potom je Nikola Ivanović pogodio svoju drugu trojku, Bolomboj ima već 11 poena, a Zvezda "plus četiri" (51:55).

5. minut - Bolomboj je postigao prve poene iz igre za domaće u drugom poluvremenu, nakon tri i po minuta, Klajburn se nadovezao šutem sa poludistance, Zvezda još uvek vodi rezultatom (50:47!

3. minut - Centar crveno-belih je nastavio da briljira u Moskvi, već je dvocifren sa deset poena. Moskovljani su smanjili deficit preko Bolomboja, koji je polovično izveo penale - 43:46.

1. minut - Kuzmić je otvorio drugo poluvreme novim poenima - 44:42!

Nakon 20 minuta igre, CSKA - Zvezda 42:42!

 

 

10. minut - "Armejci" su preokrenuli rezultat preciznim šutem Klajburna van linije 7,25 (40:39). Prvi deo igre je okončan trojkom Nejta Voltersa za novo izjednačenja.

 

 

9. minut - Trojke su pogodili Fojtman i Kalinić za 35:35, pogađali su Šved i Kalinić, a posle prodora Voltersa novi tajm-aut je uzeo grčki stručnjak (37:39).

7. minut - Lundberg i Šved su spustili razliku na dva poena u korist Zvezde, Radonjić je uzeo minut odmora - 32:30. Nastavio je Ludnberg da pogađa, egal u Moskvi - 32:32.

5. minut - Sjajna akcija srpskog predstavnika. Crveno-beli su strpljivo gradili napad, na kraju je Kalinić proigrao Kuzmića, koji je rutinski pogodio iz reketa. Klub sa Malog Kalemegdana održava "plus pet", a Dimitris Itudis je zatražio tajm-aut pri rezultatu 25:30.

3. minut - Ivanović je pogodio sa poludistance, ali je Uhov ubacio novu trojku za ijednačenje (23:23). Ipak, gosti su napravili novu mini-seriju od 5:0, na krilima Holinsa i Kuzmića, koju je prekinuo Šved preciznim izvođenjem slobodnih bacanja - na semaforu je 25:28.

1. minut - Veoma tvrd početak druge deonice. Crveno-beli su napravili par grešaka, što je kaznio Antonov koji je dao trojku. CSKA je smanjio zaostatak na 21:20

Posle prvih deset minuta Zvezda vodi sa 21:19

10. minut - Prvi kvartal je okončan sa dva promašaja van linije 6,75. Ivanović je, posle pogođene trojke, bio neprecizan, istom merom je uzvratio Klajburn. Četa Dejana Radonjića se sjajno drži protiv favorizovanog rivala.

 

 

9. minut - Sjajna igra Ognjena Dobrića, postigao je već osam poena, Fojtman pravi probleme Zvezdi, koja ipak vodi sa 16:15.

7. minut - Poentirali su Dobrić, sa penala, pa Luka Mitrović, Fojtman je iskoristio rupu u reketu Zvezde - domaćin održava prednost od 11:10!

5. minut - Volters je bio precizan u kontri, čime je doneo prednost crveno-belima (5:6), a uzvratio je Šved majstorskim polaganje. Moskovljani vode rezultatom 7:6!

3. minut - Prva tri poena na susretu postigao je Nikita Kurbanov, koji je poentirao uz prekršaj, a uzvratio je Holins - 3:2!

1. minut - Meč je počeo sa po jednom izgubljenom loptom na obe strane.

Počinje meč u Moskvi

Košarkaše kluba sa Malog Kalemegdana očekuje težak posao protiv favorizovanih "Armejaca". Crveno-beli su elitno takmičenje otvorili sa dve pobede i jednim neuspehom, dok isti skor ima i ruski predstavnik.

U prethodnom kolu, Zvezda je u areni nadigrala Žalgiris, a izabranici Dejana Radonjića pokušaće da pruže dostojan otpor renomiranom rivalu u prestonici Rusije.

Radonjić neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, Erona Vajta i Majka Cirbesa, a i CSKA je "desetkovan" neigranjem Šengelije, Grigonisa, Milutinova i nedavnog pojačanja, Farida.

Tok duela možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading