ĐORĐEVIĆ NADMUDRIO RADONJIĆA: Herojski OTPOR crveno-belih, Zvezda ipak PALA u Istanbulu! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

01.10.2021

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Fenerbahčea u Istanbulu u 1. kolu Evrolige rezultatom 61:57!

Republika

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić sa igračima

Oslabljeni prvak ABA lige odigrao je odličan meč, u skladu sa okolnostima, a veći deo susreta bio je u rezultatskom egalu. Ipak, na kraju je prelomilo iskustvo, uz dužu klupu domaćina, pa je četa trenera Dejana Radonjića zabeležila prvi poraz u eliti.

Turke je, u veoma tvrdom meču, do pobede predvodio Pjer sa 13 poena, a pratio ga je Veseli sa osam poena i pet skokova. Kod crveno-belih Ivanović je postigao 16 koševa, a istakli su se Volters i Kalinić sa po devet, dok je nekadašnji as Fenera dodao i devet skokova.

Tok duela iz Istanbula mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Kraj meča, pobeda Fenerbahčea

Crveno-beli su pokušali da završnicu meča učine zanimljivom, ali je Fener rutinski priveo utakmicu kraju.

9. minut - Fener sa velikih 55:49 ulazi u završnicu meča, Zvezda pred porazom!

7. minut - Holins je poenima iz kontre zaostatak sveo na jedan posed, ali je uzvratio Pjer - 53:49!

5. minut - Nikola Ivanović je kompletirao "2+1", odgovorio je Palonara sjajnim prodorom, kojim je izvukao dva penala. Nakon sigurne realizacije slobodnih bacanja, rezultat je 51:47 za Fenerbahče!

3. minut - Propustila je Zvezda nekoliko napada da se vrati u egal, Akpinar je Feneru doneo 49:44.

1. minut - Simonović je obezbedio ofanzivni skok, to je iskoristio Volters, pogotkom uz dodatno slobodno bacanje. Na semaforu je 45:40 za izabranike Aleksandra Đorđevića.

Turski tim ulazi sa vođstvom od 45:37 u odlučujući kvartal!

 

 

Loša igra kluba sa Malog Kalemegdana u završnici treće četvrtine. Trojku je pogodio Palonara, a Ognjen Kuzmić je, iz ofanzivnog skoka, zaostatak sveo na osam koševa!

9. minut - Nejt Volters je, praktično, jedini raspoložen igrač u sastavu Zvezde, odlično je poentirao Palonara, posle protrčavanja je pobegao Simonoviću i povisio rezultat na 40:35!

7. minut - Preko Pjera i Veselog Fener je napravio seriju od 5:0. Radonjić je, potom, zatražio tajm-aut, a pogodio je Volters za 35:33 u korist domaćeg sastava.

5. minut - Festival promašaja u Istanbulu, nijedna ekipa nije uspela da poentira za dva minuta, crveno-beli imaju minimalnu prednost.

3. minut - Trojkom Ostina Holinsa Beograđani su poveli sa 31:28, a Henri je smanjio na 31:30.

1. minut - Luka Mitrović je doneo Zvezdi novi egal - 28:28.

Nakon 20 minuta igre, Fenerbahče vodi sa 28:26!

Jan Veseli je vratio prednost na stranu turskog tima - 28:26!

9. minut - Novi koš Nikole Kalinića vratio je goste na samo jedan posed zaostatka (26:24). 

7. minut - Novi tajm-aut uzeo je Radonjić, nakon niza domaćih od 5:0, koju je kompletirao Buker. Sada je 26:22 u korist Fenera...

5. minut - Tvrda igra u drugoj deonici, odlična defanziva Radonjićevih izabranika kojom su sprečili Fener da postiže lake poene. Košem Voltersa, gosti su preokrenuli rezultat (21:22).

3. minut - Sve bolja igra Zvezde, koja se trojkom Nikole Ivanovića vratila na "minus 1" - 21:20. Prethodno je Volters lepo pronašao Stefana Lazarevića, dok je za domaće polovičan sa linije penala bio Melih Mahmatoglu.

1. minut - Drugi kvartal je počeo greškom u koracima Nikole Kalinića, Zvezda je propustila priliku da se potpuno vrati u meč, a potom je pogodio Mahmatoglu za 20:15.

Na kraju 1. četvrtine, Fener vodi sa 18:15!

Poenima Stefana Lazarevića, četa Dejana Radonjića smanjila je na tri poena zaostatka

9. minut - Pjer je prekinuo seriju crveno-belih, ali je Kalinić već sedmim poenom potpuno vratio goste u igru - 16:13.

7. minut - Serija Zvezde od 8:0, poene su postizali Kalinić i Kuzmić, Fenerbahče još uvek ima prednost (14:8).

5. minut - Veliki problemi za Crvenu zvezdu, Fener vodi sa 14:0, gostujući sastav ne može da poentira, Turci igraju agresivnu odbranu.

3. minut - Odličan početak domaćina, posle Čeha, poentirali su Šajok i Buker, crveno-beli su još uvek bez poena - 8:0! Trener gostiju Dejan Radonjić prinuđen je da zatraži tajm-aut.

 

 

1. minut - Prve poene na meču postigao je Jan Veseli, Fener vodi sa 2:0!

Pre početka utakmice održan je minut ćutanja u čast Dude Ivkovića.

Počinje meč u Istanbulu

Duel počinje od 19:45 časova u Istanbulu, a očekuje se interesantan okršaj dva trenera, Aleksandra Đorđevića sa jedne, i Dejana Radonjića, sa druge strane.

Podsetimo, klub sa Malog Kalemegdana je u prvom ovosezonskom susretu deklasirao Split u dvorani "Aleksandar Nikolić", rezultatom 97:61.

Strateg crveno-belih se suočava sa ozbiljnim kadrovskim problemima pred premijeru u elitnom takmičenju, a najnoviji problem tiče se centra Majka Cirbesa, kome je potvrđen koronavirus.

Tok duela iz Istanbula možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading