VLADE ĐUROVIĆ O ZVEZDI: Radonjićevi RATNICI izvojevali VELIKU pobedu u Tel Avivu, ali jedna stvar ga posebno BRINE!

Autor: Republika/N. K.

Sport

08.10.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Đurović, srpski stručnjak, oduševljen je igrom Crvene zvezde na početku nove sezone, a u razgovoru za naš portal istakao je da mu se posebno sviđa činjenica da se radi o "ratničkoj ekipi".

Republika

Foto: Starsport

Ilustracija Vlade Đurovića i igrača Crvene zvezde

Đurović je sinoćnu pobedu kluba sa Malog Kalemegdana u Tel Avivu opisao kao "veliku", a apostrofirao je da su uloge među igračima crveno-belih fenomenalno podeljene.

- Oduševljen sam načinom na koji je Zvezda odigrala protiv Makabija. Moramo imati u vidu da se radi o izuzetno teškom gostovanju, protiv sjajnog tima, pa je trijumf veliki u svakom pogledu. Možda su i oni ušli pomalo potcenjivački, pod parolom "lako ćemo". Crveno-beli su trijumfovali zahvaljujući sjajnoj odbrani i kolektivnoj igri. Trener Radonjić je sjajno raspodelio uloge, tačno se zna šta ko radi - počeo je Đurović, pa se osvrnuo na poraz u 1. kolu Evrolige, od Fenerbahčea.

- Zvezda je odigrala solidno i u Istanbulu, ako izuzmemo sam početak. Ipak, ostaje žal za tim bodovima, jer su nekako bili stegnuti u završnici, kada se lomio rezultat. Ipak, duga je sezona, biće dosta pobeda u elitnom takmičenju, u to sam uveren.

Zvezda ili Partizan?

Đurovića smo upitali i za projekciju ishoda ABA lige, gde su se Večiti rivali izdvojili kao glavni konkurenti za osvajanje "prstena".

- Mislim da su šanse 50-50. Partizan još uvek nije imao ozbiljan izazov. U redu, dve pobede u Dalmaciji su vredne, ali ni Split, ni Zadar nisu timovi iz vrha regionalnog takmičenja. Nakon Večitih, slede Cedevita Olimpija i Budućnost, dok bi potencijalno iznenađenje mogla biti Cibona, sa odličnim Brankovićem - izneo je svoja očekivanja Đurović.

Srpski strateg je istakao kako se Nikola Kalinić nameće kao lider ovog tima, ali navodi i jedan potencijalan problem.

- Kalinić je i u Tel Avivu pokazao da je lider ove "ratničke ekipe". Došao je kao reprezentativac, sa velikim iskustvom i to apsolutno opravdava na terenu. Dobro je da je tim sastavljen od pretežno domaćih igrača, a od stranaca je, protiv Makabija, Volters dao ogroman doprinos, nemerljiv. Ipak, treba biti oprezan prilikom vraćanja odsutnih igrača u tim, što može poremetiti hemiju. Valjalo bi da oni ulaze jedan po jedan, kako sastav koji funkcioniše ne bi trpeo radikalne promene - podvukao je Vlade Đurović.

Podsetimo, nakon polovičnog učinka u prve dve runde Evrolige, Zvezdu naredne nedelje očekuje "dupli program". U dvoranu "Aleksandar Nikolić", najpre, u sredu stiže Žalgiris, dok će četa Dejana Radonjića sledećeg petka na megdan CSKA u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading