DA LI JE OVO NAJAVA KRAĐE? U Zvezdi ŠOKIRANI kada su čuli ko će SUDITI meč protiv Budućnosti!

Autor:

Sport

04.10.2021

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je repriza prošlogodišnje finalne serije ABA lige, derbi kola u kojem se sastaju Crvena zvezda i Budućnost.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda nikako da ga zaboravi

Ono što je izazvalo revolt na Malom Kalemegdanu je i odluka o tome ko će deliti pravdu na pomenutom meču. U pitanju je slovenačko-hrvatska trojka Damir Javor, Mario Majkić i Luka Kardum.

Podsetimo, Zvezda i Damir Javor imaju dugu istoriju.

Naime, često je slovenački arbitar znao da se ispreči crveno-belima. On je bio centralna figura meča Zvezde i Olimpijakosa i pre tri godine u "Areni", kada je jednom spornom odlukom, za koju se kasnije ispostavilo da se kosi sa pravilima Evrolige, oštetio crveno-bele.

U akciji koja je usledila posle toga Grci su, preko Printezisa, došli do pobede.

Iste godine je sudio i finale ABA lige između Budućnosti i Zvezde kada su Podgoričani osvojili titulu. 

- Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa... Ovog petka sam prvi put video svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitam se kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo - izjavio je tada predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Javor je takođe sudio i u plejof duelima u sezoni 2018/19. Na centru je bio u mečevima dva i četiri. 

Sudija je u Beogradu, čak i dok je bio na terenu, morao da šeta sa obezbeđenjem do početka utakmice, kao i pri napuštanju hale.

Trojica muškaraca pratila su ga u stopu iz predostrožnosti s obzirom na to da se Slovenac našao na udaru čitave hale "Pionir", i među navijačiama Zvezde u danima pre starta serije, kada se saznalo da će deliti pravdu.

Kakvu će pravdu deliti na ovom meču ostaje nam da vidimo. 

Mač Crvena zvezda - Budućnost na programu je u ponedeljak od 21 čas. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading