BIVŠI REPREZENTATIVAC SE POKAJAO: Možda nije trebalo da dođem na Dudinu sahranu!

Autor:

Sport

25.09.2021

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, Jure Zdovc protresao je javnost svojom izjavom nakon ispraćaja legendarnog košarkaškog trenera i selektora Dušana Dude Ivkovića.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Detalj sa sahrane Dude Ivkovića

Zdovc je, naime, prisustvovao Dudinoj sahrani a tom prilikom je poneo i kovčeg jednog od najvećih srpskih košarkaških trenera ikada.

Ivković je trenirao Zdovca u reprezentaciji SRFJ koja je osvojila zlata na Svetskom prvenstvu 1990. i Evropskim prvenstvima 1989. i 1991. godine, kao i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Međutim, Zdovc je napustio nacionalni tim na Evropskom prvenstvu u Rimu, a Duda je imao razumevanja za taj potez.

Bilo je to pred raspad SFRJ, a od Slovenca je traženo da se povuče iz tima.

- Sve se dogodilo brzo. Niko nije znao da dolazim na sahranu osim Žarka (Paspalja). Kada sam stigao na groblje sa suprugom, video sam Željka, Vlada i Danilovića, prišao sam im i seo sa njima. Obradović se iznenadio kada me je video da sam došao. Posle nam je neko prišao i rekao da bi bilo lepo da mi odnesemo Dudu u njegovu večnu kuću. Dino se takođe pojavio u poslednjem minutu. Nisam znao u tom momentu da postoji simbolični momenat u celoj priči. Reći ću vam nešto, rekao sam to i supruzi. Možda nije trebalo da budem tamo jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. U svakom slučaju, bila je čast biti tamo, sa mojim starim prijateljima. Bio je to poslednje zbogom treneru - istakao je Zdovc za grčku "Gazetu" i objasnio koliko je Ivković bio značajan za njegovu karijeru.

- Duda je definitivno bio čovek koji je promenio moj život. Neko kome dugujem mnogo i osoba koja je imala veliki uticaj na moje putovanje. Mnogo godina je prošlo od toga. Pomogao mi je mnogo u timu u kom su bili igrači poput Dražena Petrovića, Saleta Đorđevića, Predraga Danilovića. Možda je u meni video nešto što je nedostajalo da ta slagalica bude potpuna u timu Jugoslavije - zaključio je Zdovc.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading