KRUPNE PROMENE U ABA LIGI: Ako se OVO usvoji biće kao NBA!

Autor:

Sport

19.08.2021

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako stoje stvari, ovdašnja ABA liga bi mogla da zaliči na najjaču ligu sveta - NBA. Naime, na adresu ABA lige, svega mesec i po dana pre početka nove sezone, stigao je zanimljiv predlog i to od jednog od članova tog takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

Zanimljiv predlog pred početak sezone

Naime, košarkaški klub Igokea uputila je zvanični dopis rukovodstvu ABA lige i predložila da se na narednoj sednici Skupštine razmatra njihov predlog o promeni sistema plej-ofa.

Preciznije, oni smatraju da je aktuelni sistem u kome samo četiri najbolja tima prolaze u plej-of na neki način zastareo.

U klubu iz Republike Srpske smatraju da bi taj broj trebalo povećati, odnosno konkretno imaju predlog da se u plej-ofu nađe osam od 14 učesnika ABA lige.

- Mi smo poslali dopis ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo reči o plej-ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej-of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mesto - izjavio je sportski direktor kluba Vuk Radivojević za "ATV".

Jedina stvar koja može praviti problem ovakvom sistemu je zasigurno termin utakmica.

- Zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej-of sa osam timova doneo mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili - zaključio je Radivojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading