A ODBIO JE MILIONE PARTIZANA: Bjelica potpisao za MINIMALAC!

Autor:

Sport

06.08.2021

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali detalji ugovora srpskog košarkaša Nemanje Bjelice sa Golden stejt Voriorsima.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Bjelica

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica prethodnih dana potpisao je ugovor sa NBA timom Golden Stejt Voriorsa, koje je ovih dana napustio Srbin Alen Smailagić koji će karijeru nastaviti u beogradskom Partizanu. 

Dok je Bjelica bio slobodan igrač nagađale su se cifre koje mu nudi pomenuti Partizan oko potencijalnog dolaska. Spominjalo se čak i da je odbio milionske ponude da nastupu u dresu crno-belih koje predvodi Željko Obradović, međutim ništa nije zvanično potvrđeno.  

Tome u prilog ide i najnovija informacija koja govori o tome koliko će Voriorse koštati angažovanje srpskog košarkaša.

Naime, Bjelica će u narednoj sezoni zarađivati 2.100.000 evra (tačnije 2,089,448). To je minimalan ugovor za igrača.

Srpski reprezentativac je bio slobodan igrač od rastanka sa Majamijem ovog leta.

Bjelica ima 33 godine, a u NBA karijeri je do sada nosio dres Minesote, Sakramenta i Majamija prošle sezone.

Foto: Tanjug/AP

Dobre partije pružao je i u dresu Majamija. 

U Golden Stejt gde će deliti svlačionicu sa jednim od najboljih trojkaša u istoriji, Stefom Karijem, a prethodno je nosio dresove Treiškirhen Lajonsa, Crvene zvezde, Baskonije i Fenerbahčea.

 

 

Voriorsi su pored Bjelice doveli još nekoliko slobodnih igrača, među kojima je najzvučniji vremešni as Andre Igudala, koji je takođe stavio paraf na jednogodišnu saradnju. Igudala će za godinu dana zaraditi 2.600.000 dolara a takođe je i prošle sezone zajedno igrao sa Bjelicom u Majamiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale70

06.08.2021 22:22

"Pomalo" tendenciozno napisan clanak .Alen nije srbin(ukoliko se tako nije izjasnio) ali je srpski kosarkas kao i Bjelica.Ugovor koje Bjelica potpisao je na 2089000 dolara bruto a ne eura.Kada se odbije porez koji je u Americi poprilican to je nesto malo preko milion dolara neto.Pisalo se da mu Partizan nudi 5 miliona eura za dve godine.Da li zaista verujete da bi Beli odbio tri puta vece pare od kluba u kom je ponikao da bi otisao u ekipu gde ce verovatno grejati klupu?I budali je jasno da nikakve ponude a narocito basnoslovne od Partizana nije ni bilo.Tu pricu su plasirali iz jednog drugog kluba jer ih je odbio zbog presretanja po hotelu i sramno niske ponude.